Onrust in de zorg vanwege de inzet van flexibele arbeidskrachten

payforpeople - nieuws - Gezocht medewerkers in de bouw- en zorgsector, flexibele arbeidskrachtenDe inzet van flexibele arbeidskrachten zorgt voor onrust bij meer dan de helft van de medewerkers in de zorg. Daarentegen zijn de persoonlijke ervaringen met tijdelijke collega’s wel erg goed. Dit blijkt uit onderzoek van werknemersorganisatie FBZ. Wat veroorzaakt de onrust bij medewerkers over tijdelijke arbeidskrachten?

Onrust

De zorgen hebben betrekking op het inwerken en begeleiden. 60% van de medewerkers geeft aan dat het inwerken en begeleiden van flexibele arbeidskrachten veel tijd kost van het team of de afdeling. Daarbij vinden zij dat tijdelijke arbeidskrachten niet altijd op de hoogte zijn van de werkwijze, procedures en de normen van de organisatie. De grootste zorgen zitten in het hebben van kennis van richtlijnen en protocollen. Andere zorgen hebben te maken met de betrokkenheid. Opvallend is dat de medewerkers die als flexibele arbeidskrachten werken dit niet zo zien. 70% geeft aan zeer betrokken te zijn.

Minder gunstige gevolgen

De deelnemers van het onderzoek met een vaste aanstelling kijken vooral naar de minder gunstige gevolgen van de inzet van tijdelijk werk. Op persoonlijk niveau hebben zij positieve ervaringen met flexibele arbeidskrachten. De positieve ervaringen zijn er vooral over de prettige samenwerking (77%).

Bron: Zorgvisie, 6 februari 2018.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie