Logo Pay for People

“Zorg voor training en blijf investeren in het personeel”

Investeren in het personeel, hoe doe je dat als werkgever? De krapte op de arbeidsmarkt wordt vaak gekoppeld aan het vinden van nieuw personeel, minder aan het behouden van het talent. Onterecht, zegt Carina Schott, bestuurskundige en organisatiewetenschapper aan de Universiteit Utrecht.

Bericht 17 januari 2023
pfp-nieuws-investeren-in-personeel

Investeren in het personeel

Personeel behouden

Schott: “Het is heel belangrijk om het zittend personeel niet te vergeten. Zij zijn een bron van kennis en moeten gemotiveerd blijven”. Schott zegt dat bedrijven er goed aan doen trainingen te verzorgen en te investeren in het personeel. “Op die manier zorg je als bedrijf voor verbondenheid met de werkgever.”

Tevreden houden van zittend personeel

Volgens Schott is er veel winst te behalen als werkgevers het zittend personeel tevreden houden. De bestuurskundige stelt onder andere voor om werknemers meer autonomie te geven in hoe werknemers hun werk inrichten. Daarnaast stelt ze dat werkgevers hun werknemers vrij moeten laten in de inrichting van hun werk-privé balans.

Nieuw personeel realistisch beeld schetsen

Het verloop van personeel is ook een aandachtspunt volgens Schott. Ze geeft als tip: “Ze moeten tijdens de procedure een realistisch beeld schetsen van de functie en wat ze van iemand verwachten om vroegtijdige uitstroom te voorkomen.”

Bron: De Ondernemer, 16 januari 2023

Academy for Flex

Academy for Flex is een online leeromgeving voor alle flexkrachten die werken via Brisker Group. Met een ruim aanbod van opleidingen van gecertificeerde aanbieders, online trainingen, interessante TED Talks en learning bites, krijgen zij de kans zich optimaal te scholen en ontwikkelen. Meer weten? www.academyforflex.nl

Kansen zien en (be)grijpen

whitepaper

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’

Adviesgesprek

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
E-mailadres*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verder lezen?

Nieuws 08 April 2024

Werknemers wisselen massaal van baan en bedrijf

Uit onderzoek van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) blijkt dat werknemers massaal van baan en bedrijf wisselen. Ruim anderhalf miljoen werknemers wisselde van baan in 2022, dat betekent dat één op de vijf werknemers een nieuwe werkgever kreeg.

Lees verder
Nieuws 08 April 2024

Uitzendondernemers bundelen krachten tijdens DVDU 2021

In de Rijtuigenloods in Amersfoort kwamen dinsdag 12 oktober uitzendondernemers uit heel Nederland bijeen voor de 8e editie van de Dag van de Uitzendondernemer. Met een divers programma van inspirerende sprekers werd invulling gegeven aan het thema ‘Grip op ontwikkeling’. Tijdens de verschillende kennissessies werden de deelnemers handvatten aangereikt om meer grip te krijgen op de ontwikkelingen in de markt, de ontwikkeling van de eigen organisatie en op hun persoonlijke ontwikkeling.

Lees verder
Home / Nieuws / “Zorg voor training en blijf investeren in het personeel”