Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis
zomer leeslijst strand

Twee wekelijks overzicht zomer 2022

– leeslijst 1 t/m 15 juli

In de zomermaanden het nieuws bijhouden en op de hoogte blijven van de laatste wet- en regelgeving. Vanaf het strand of hotelkamer is dit vast niet de eerste prioriteit die mening uitzendondernemer zichzelf stelt. Mocht je niks willen missen en toch op de hoogte willen blijven lees dan onderstaande leeslijst zorgvuldig door.

Gepubliceerd door: Tim Staps Content Marketeer
Geplaatst op 15 juli 2022
Leestijd
1 t/m 15 juli 2022

Zomer leeslijst

Rijksoverheid – 5 juli 2022: Minister Van Gennip deelt plannen voor toekomstbestendige arbeidsmarkt

Minister Van Gennip stelt vast dat de genoemde problemen niet vanzelf opgelost worden, ze vragen interventies van, en normering door, de overheid. Samen met werkenden, werkgevers en ondernemers werkt het kabinet daarom langs 5 thema’s aan een toekomstbestendige arbeidsmarkt:

  1. Het aangaan van duurzame arbeidsrelaties stimuleren binnen wendbare ondernemingen en het beter reguleren van tijdelijke contracten en driehoeksrelaties.
  2. Een gelijker speelveld tussen werknemer en zelfstandige, meer duidelijke en opeisbare regels en handhaving .
  3. Altijd uitzicht op nieuw werk (via leven lang ontwikkelen en een goede arbeidsmarktinfrastructuur).
  4. Aanpassingen in de arbeidsongeschiktheidswetgeving (WIA).
  5. Meedoen aan de basis van de arbeidsmarkt.

De komende maanden zullen de verschillende deelonderwerpen verder worden uitgewerkt. In de brief hoofdlijnenarbeidsmarkt worden met name de eerste 2 thema’s verder uiteengezet .

Lees hier het volledige bericht over de Kamerbrief over Hoofdlijnen Arbeidsmarkt

 

Volkskrant – 5 juli 2022: Kabinet draait de bewijslast om: werkgever moet bewijzen dat zzp’er niet in vaste dienst is

Het kabinet heeft het voornemen de bewijslast om te draaien als het gaat om de inhuur van zzp’ers, dit houdt in dat werkgevers voortaan bewijslast moeten leveren dat aantoont dat een zzp’er niet een vast dienstverband heeft.

Lees hier het hele bericht

 

SCP – 11 juli 2022: Werkgevers benutten nog niet alle kansen op krappe arbeidsmarkt

De huidige arbeidsmarkt anno 2022 heeft te maken met krapte. Werkgevers hebben moeite om personeel te vinden, te blijven boeien en te behouden. Uit nieuw onderzoek van het Social en Cultureel Planbureau (SCP) blijkt dat werkgevers een deel van het arbeidspotentieel onbenut laat.

Lees hier het hele bericht

 

AD – 14 juli 2022: Ander werk naast je baan: deze nieuwe wetswijziging is gunstig voor werknemers

Per 1 augustus verandert het nevenwerkzaamhedenbeding. Arbeidsrechtadvocaat Mariska Aantjes legt aan het AD uit wat er allemaal verandert.

Lees hier het hele bericht

 

Rijksoverheid – 14 juli 2022: Kamerbrief over bestrijding recidive bij malafide uitleners

Minister Van Gennip (SZW) informeert de Tweede Kamer over de bestrijding van recidive bij malafide uitleners. Dit gaat over de manier waarop wordt omgegaan met ingehuurde arbeidskrachten.

Lees hier de kamerbrief

20220527-PAYFORPEOPLE-129LR-onbewerkt
P.zineZomer 2022

Kansen genoeg!

Welke kansen zijn er op een krappe arbeidsmarkt als er meer vacatures zijn dan mensen die op zoek zijn naar een baan? Wat dacht je van het werven van ouderen van 55+ en het aanbieden van een fulltime functie aan een parttimer. Of van het werven van een minder geschikte kandidaat die met de juiste scholing dé ideale kandidaat kan worden? Het vergt een andere denkwijze van werkgevers over het vinden en behouden van werknemers.

Als je de kansen ziet gaat er een wereld voor je open.

Wil je weten hoe je arbeidskrapte kunt oplossen? In deze editie vragen wij experts hun kennis met ons te delen én te verklappen hoe jij als intermediair het meest voordeel kunt behalen. Wil je weten hoe? Klik dan op de button!

 

Lees alle P.zine artikelen!