Zeven tips om uzelf te blijven ontwikkelen

Academy for Flex

Een leven lang leren is geruisloos een onderdeel geworden van de Nederlandse arbeidsmarkt 2.0. Werknemers willen en kunnen zich blijven ontwikkelen. In ieder geval, dat lijkt zo. Uit onderzoek van werkgeversvereniging AWVN blijkt dat 59% van de werkgevers zegt dat hun werknemer geen gebruikmaakt van het budget. Het volgen van een opleiding bijvoorbeeld wordt door veel werknemers als bijna niet mogelijk geacht. TIAS School for Business and Society geeft zeven tips hoe een baan en een studie wel gecombineerd kunnen worden.

 

Zeven tips voor het succesvol volbrengen van een opleiding

Een drukke baan combineren met een opleiding wordt door velen gezien als onmogelijk. Toch zijn er ieder jaar mensen die een nieuwe opleiding of cursus starten naast hun baan. Hoe kunt u of hoe kunnen uw werknemers zich blijven ontwikkelen? Hieronder volgen zeven tips:

  1. Stel een duidelijk doel: wat moet de opleiding u opleveren qua kennis, maar ook qua carrièremogelijkheden?
  2. Kies een opleiding die bij uw wensen past: wilt u op locatie studeren of heeft online uw voorkeur bijvoorbeeld?
  3. Bespreek uw opleidingsplannen met uw werkgever: op deze manier wordt een gezamenlijk proces waarbij zowel werknemer en werkgever enthousiast worden over de studie.
  4. Bespreek u opleidingsplannen met uw privéomgeving: het volgen van een opleiding naast uw werk heeft invloed op uw privéleven. Maak daarom duidelijke afspraken.
  5. Wees realistisch in de planning: een planning maken heeft een aantal voordelen. Ten eerste weet u wat u in die week moet doen, ten tweede zorgt het voor rust en overzicht. Plan ook meteen een evaluatiemoment in om te bepalen of de planning realistisch is.
  6. Zorg voor discipline: dit is geen talent maar een vaardigheid. Dit kunt u zichzelf aanleren. Daarbij is het belangrijk dat u regelmatig eet en drinkt, en verleidingen wegneemt. Het is ook verstandig om voldoende kleine pauzes in te plannen en uzelf kleine beloningen te geven.
  7. Wordt of blijf vitaal: zorg voor een gezond en vitaal lichaam (en geest) door regelmatig te sporten. Maak hiervan een vast moment in uw dag- en weekschema.

 

Werkgever moet extra zetje geven

Wat kunt u als werkgever doen? Volgens AWVN-manager duurzame inzetbaarheid is het belangrijk dat werkgevers hun werknemers activeren zichzelf te blijven ontwikkelen. “Veel werknemers hebben het idee dat er goed voor hun wordt gezorgd als hun werk verandert, dat er wel een cursus wordt aangeboden als het nodig is. Mensen moeten inzicht krijgen in hun toekomst en weten waarom ze een bepaalde cursus zouden moeten doen. Vergelijk het met een cadeaubon, daar heb je niets aan als je geen idee hebt wat je leuk vindt. Als bedrijven zeggen: hier zijn je centen, wordt er minder mee gedaan. Je kunt wel gaan zoeken in een database met keuzes, maar dat heeft weinig zin als je niet weet wat je wil.” Aldus Rietbergen.

Bron: AD, MT.nl, 12 december 2018

 

Academy for Flex

Academy for Flex is het online scholingsplatform van Pay for People Group. Met Academy for Flex kunnen uw medewerkers zich persoonlijk ontwikkelen. Via een doelgericht persoonlijk ontwikkelplan kan uw medewerker zó getraind worden dat uw organisatie en uw medewerker erop vooruit gaan. In het cursusaanbod zit onder meer de online training klantvriendelijkheid. Uw medewerker leert door het volgen van de training hoe klantvriendelijkheid in de dagelijkse praktijk kan worden ingezet.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie