Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis

Werkgevers willen niet opdraaien voor extra partnerverlof

Gepubliceerd door: Tim Staps Content Marketeer
Geplaatst op 18 maart 2018
Leestijd

Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland willen niet opdraaien voor de uitbreiding van het partnerverlof. Het extra partnerverlof zou volgens hen niet volledig gedragen moeten worden door werkgevers.

De werkgeversorganisaties wijzen minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) op het rapport van de Sociaal Economische Raad (SER). In het rapport pleit de SER voor zes weken volledig betaald verlof die door de Nederlandse overheid wordt gefinancierd. Dit advies heeft minister Koolmees al eerder naast zich neergelegd.

Extra partnerverlof wordt gefinancierd door werkgevers

De werkgeversorganisaties zeggen voorstander te zijn van de uitbreiding van het partnerverlof. Toch zijn ze het niet eens met de extra kosten. “In de eerste plaats duwt het de rekening van het extra verlof na een geboorte weer eenzijdig bij de werkgevers door de bus. Met name kleine werkgevers zijn hiervan de dupe.” Zeggen de werkgeversorganisaties. “Dit voorstel maakt het verlofstelsel bovendien simpeler voor werkgevers en werknemers. Ook draagt het SER-voorstel beter bij aan de doelstelling om de arbeidsparticipatie van vrouwen op een hoger niveau te krijgen in Nederland-deeltijdland.”

Reactie minister Koolmees

Ook het advies van de werkgeversorganisaties aan minister Koolmees wordt afwijzend ontvangen door de minister. Zoals eerder op het SER-advies reageert Koolmees nu ook afwijzend op de kritiek. Volgens Koolmees zouden werkgevers naar het totaalplaatje moeten kijken van het voorstel. Nu zouden zij slechts één maatregel van het voorstel uitlichten volgens de minister.

Wet Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG)

De Wet Invoering Extra Geboorteverlof (WIEG) zorgt voor een uitbreiding van de huidige verlofregelingen rondom zwangerschap. Als WIEG wordt ingevoerd in 2019, dan krijgt de partner van de zwangere vrouw vijf dagen volledig betaald verlof in plaats van twee. Vanaf 2020 kan de partner daarnaast ook vijf weken verlof opnemen, hetzij tegen 70% van het salaris. De kosten hiervoor worden gedragen door de werkgevers in de vorm van een premie.

Bron: NU, Parool, 16 maart 2018

Whitepaper Kansen zien en (be)grijpen
whitepaper

Kansen zien en (be)grijpen

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’
Open whitepaper