Werkgevers tevreden over mbo-werknemers

Uit onderzoek van Stichting Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) blijkt dat acht op de tien werkgevers tevreden is over de afgestudeerde mbo’ers die bij hen werkzaam zijn. SBB heeft in opdracht van het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) onderzoek gedaan naar het oordeel van werkgevers over hun mbo-werknemers aan de hand van zeven criteria.

Onderzoek naar tevredenheid over mbo-werknemers

Het SBB voerde het onderzoek uit in samenwerking met het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Het onderzoek wordt tweejaarlijks uitgevoerd. Aan de hand van zeven criteria werd getoetst hoe tevreden werkgevers zijn over hun mbo-werknemers.

De zeven criteria zijn:

  1. vakkennis;
  2. beroepsvaardigheden;
  3. beroepshouding;
  4. taal- en rekenvaardigheden;
  5. omgang met collega’s en leidinggevenden;
  6. bereidheid zich in te zetten voor het bedrijf;
  7. het vermogen zich in het vak te ontwikkelen en bij te leren.

Tevreden over mbo-werknemers

De werkgevers zijn het meest tevreden over het zesde criterium, bereidheid zich in te zetten voor het bedrijf. Ook zijn de werkgevers tevreden over het vijfde criterium, omgang met collega’s en leidinggevenden. Bijna 90% van de respondenten is uiterst tevreden over de twee criteria, respectievelijk 88% en 87%. Toch zijn er kritische beoordelingen over het vierde criterium, taal- en rekenvaardigheden. Slechts 64% van de werkgevers is tevreden over dit criterium.

Samenwerking onderwijs en bedrijfsleven loont

SBB-voorzitter Ineke Dezentjé Hamming-Bluemink licht toe: “Dit onderzoek laat zien dat de samenwerking tussen onderwijs en bedrijfsleven loont. Werkgevers zijn actief betrokken bij het mbo en de waardering van de werkgever voor de afgestudeerde mbo-student spreekt uit dit resultaat. Samen blijven we stappen maken om een goede aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt te realiseren.”

Bron: NU, SBB, 13 april 2018

Academy for Flex

Academy for Flex is het online scholingsplatform van Pay for People Group. Met Academy for Flex kunnen uw medewerkers zich persoonlijk ontwikkelen. Via een doelgericht persoonlijk ontwikkelplan kan uw medewerker zó getraind worden dat uw organisatie en uw medewerker erop vooruit gaan. In het cursusaanbod zit onder meer de online training klantvriendelijkheid. Uw medewerker leert door het volgen van de training hoe klantvriendelijkheid in de dagelijkse praktijk kan worden ingezet.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie