Werkcode zorgt voor gelijk loon voor flex en vast

Een collectief van acht partijen ondertekenen een werkcode waarbij gelijk loon voor flex en vast het uitgangspunt is. Vier verzekeraars, een bank en drie vakbonden belonen hun flexkrachten en vaste werknemers voortaan gelijkwaardig.

 

Vijf uitgangspunten van de werkcode

De werkcode is een initiatief van acht partijen, te weten Achmea, a.s.r., ING, Nationale-Nederlanden, VGZ en de vakorganisaties De Unie, FNV Finance en CNV Vakmensen. Gezamenlijk stellen zij voor zich in te zetten voor gelijke lonen van flex en vast. Elly Ploumen, HR Directeur bij Achmea, zegt het volgende over de flexibele schil: “Met snel veranderende behoeften en pieken in het werk, zullen we altijd flexibele arbeid nodig hebben. Flexibel zal altijd blijven, daarom denken wij dat je beter kunt kijken hoe je dat op een goede en verantwoorde manier kunt organiseren.”

De werkcode bevat vijf uitgangspunten, te weten:

  1. Gelijk werk wordt gelijkwaardig beloond en gewaardeerd.
  2. Werkenden krijgen toegang tot voorzieningen voor arbeidsongeschikten en pensioen.
  3. Werk wordt georganiseerd in duurzame arbeidsrelaties.
  4. Goed werkgeverschap is ook goed opdrachtgeverschap.
  5. Werken bij een van de aangesloten organisaties draagt bij aan het vergroten van arbeidsmarktwaarde van mensen.

Gerard van Hees, bestuurder bij FNV Finance: “Als je je eigen personeel een dertiende maand geeft, kun je dat ook heel goed aan uitzendkrachten betalen. We zien dat er op de arbeidsmarkt een wildgroei is. Zzp’ers, uitzendkrachten, onderaannemers. We merken dat er behoefte is aan een gelijk speelveld, waarbij mensen die naast elkaar werken een gelijkwaardige beloning krijgen.” De gelijkwaardigheid tussen flexkrachten en vaste medewerkers gaat volgens Ploumen verder dan aan beide groepen hetzelfde loon en dezelfde opleidingsmogelijkheden bieden. “We zijn al op weg, maar we kijken hoe we hier verder vervolg aan kunnen geven en andere partijen kunnen inspireren”, aldus Ploumen.

 

Code voor zelfstandigen

Naast bovenstaande uitgangspunten vraagt ING aan zelfstandigen een extra code te tekenen. “Daarin geven ze aan te willen investeren in de ontwikkeling van hun vakmanschap en nemen zij verantwoordelijkheid voor het hebben van een arbeidsongeschiktheidsverzekering en een pensioenplan. Met de code willen wij het bewustzijn ten aanzien van ondernemersrisico’s en zorgen voor duurzame arbeid vergroten. Talent is in sommige vakgebieden schaarser dan ooit maar dat ontslaat ons niet van het zorg dragen voor goed opdrachtgeverschap.”

Bron: AD, FD, ZiPconomy, 10 december 2019

 

SER-voorzitter en Dennis Luyten over de arbeidsmarkt van nu en de toekomst

In de novembereditie van 2019 delen SER-voorzitter Mariëtte Hamer en Dennis Luyten hun visie op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt. SER-voorzitter Mariëtte Hamer deelt haar visie over de ontwikkelingen op de huidige en toekomstige arbeidsmarkt en de rol van de uitzendbranche. Dennis Luyten deelt zijn visie over de ontwikkelingen richting de vervasting van de arbeidsmarkt.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie