Vrouwen werken meer en werkloosheid wederom gedaald

Vrouwen werken meer dan voor de economische crisis, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Daarnaast meldt het onderzoeksbureau dat de algehele werkloosheid naar 3,7% is gedaald in de afgelopen 3 maanden.

 

Vrouwen werken meer in 2018

De arbeidsdeelname van vrouwen is in alle leeftijdscategorieën gestegen. Vrouwen zijn meer gaan werken in vergelijking met 2008 én 2014. Daarentegen is de arbeidsdeelname van mannen van 25 tot 45 jaar in de afgelopen 4 jaar gedaald.

 

nieuws-payforpeople-tabel nettoarbeidsparticipatie

Bron: CBS

 

Werkloosheid daalt naar 3,7%

Daarnaast blijkt uit cijfers van het CBS dat de werkloosheid in de afgelopen drie maanden is gedaald. Het percentage werklozen in de beroepsbevolking werd in september 2018 vastgesteld op 3,7%. In september hadden ruim 8,8 miljoen een betaalde baan. Daarentegen daalde het aantal werklozen met gemiddeld 4.000 per maand tot 343.000.

 

Sterkste stijging werkenden bij vrouwen van 25 jaar of ouder

In de afgelopen 3 maanden groeide het arbeidsdeelnamepercentage met gemiddeld 22.000 per maand. Vrouwen van 25 jaar of ouder waren verantwoordelijk voor het leeuwendeel van de groei, ruim 14.000 vrouwen gingen aan het werk.

 

Bron: CBS, CBS, 18 oktober 2018

 

P.zine #7: De positie van de vrouw op de Nederlandse arbeidsmarkt

De zomer editie van P.zine is verschenen. In deze editie besteden we onder andere aandacht aan de positie van de vrouw op de arbeidsmarkt. Aan de hand van vijf stellingen beschrijven we de positie van de vrouw op de Nederlandse arbeidsmarkt. Vervolgens geeft CBS-hoofdeconoom Peter Hein van Mulligen uitleg bij de cijfers. Vervolgens delen Tweede Kamerlid Kirsten van den Hul en Stichting Topvrouwen-voorzitter Marry de Gaay Fortman hun visie op de positie van de vrouw.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie