Verplicht met pensioen of langer doorwerken

nieuws-payforpeople-pensioenopbouw

Verplicht met pensioen zodra de pensioenleeftijd is bereikt, dat is de realiteit op de Nederlandse arbeidsmarkt. Zodra een werknemer de pensioenleeftijd is bereikt wordt zijn of haar arbeidsovereenkomst automatisch opgezegd. Een uitkomst voor velen, maar niet voor iedereen. Hoogleraar arbeidseconomie Joop Schippers is gespecialiseerd in de positie van de oudere werknemer. Schippers zegt er het volgende over: “Als je de AOW-leeftijd hebt bereikt en denkt: ik stap met mijn vrouw in de caravan, is dat natuurlijk begrijpelijk en prima. Maar voor de werknemers die door willen, moet dat meer worden gestimuleerd. Op dit moment zijn de regelingen en afspraken voor oudere werknemers in Nederland totaal niet aanmoedigend.”

 

Verplicht met pensioen of langer doorwerken

Schippers legt uit wat hij hiermee bedoelt: “Bij veel bedrijven is het nu nog zo dat een arbeidsovereenkomst automatisch stopt zodra iemand de wettelijke AOW-leeftijd heeft bereikt. Voor werkgevers is dat lekker makkelijk: je hoeft niet na te denken of je een werknemer wilt houden of niet. Pas wanneer werknemers zelf aangeven te willen blijven, wordt er gekeken naar de mogelijkheden.”

Volgens Schippers is het aan de werkgevers een prominentere rol te spelen in het behoud van oudere werknemers. De hoogleraar doelt op de verschillen tussen werknemers. “Er moet meer maatwerk worden geleverd: de ene 65-plusser is de andere niet”, zegt Schippers. De combinatie van de werk- en privésituatie zijn voor de één anders dan voor de ander. “Werkgevers moeten daarom ruim van tevoren informeren: over vijf jaar bereik je de pensioenleeftijd, hoe zie je dat voor je? Wil je doorgaan? En wat voor taken dan?” Aldus Schippers.

 

Oudere werknemer anders inzetten

Oudere werknemers hebben geen negatief effect op de productiviteit, maar hebben juist een positief effect op de productiviteit als het team qua leeftijden gemengd is. Dit blijkt uit Engels en Amerikaans onderzoek. Het belang van de inzet van oudere werknemers is duidelijker geworden voor werkgevers. Schippers: “Leidinggevenden zijn zich er meer en meer van bewust dat ze het oudere personeel de komende tijd nodig hebben. Maar als je twintig jaar niets hebt gedaan aan het onderhoud van menselijk kapitaal, dan krijg je dat ook niet zomaar in een keer gerepareerd. Een werknemer van 50 jaar gaat misschien nog wel twintig jaar mee.”

 

Bron: Volkskrant, 6 januari 2020

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie