Vaste werkplek of flexwerken?

Flexwerken is een nieuwe werkwijze waarin werknemers geen vaste werkplek meer hebben op kantoor. Iedere werknemer is ‘mobiel’ en kan per dag een andere werkplek ‘kiezen’. Volgens auteur Floris Vrasdonk van het boek ‘Wie heeft mijn werkplek gepikt’ moet een werkgever zich realiseren dat de invoering van deze werkwijze gepaard gaat met het maken van goede afspraken.

 

Flexwerken werkt niet zonder goede afspraken

Flexwerken werkt niet zonder goede afspraken, bijvoorbeeld over hoe collega’s elkaar vinden in de kantoortuin. Volgens Vrasdonk werkt het niet als een werkgever besluit alle muren uit een pand te slopen en iedereen een laptop en telefoon te geven, zonder afspraken te maken. Een aantal afspraken moeten er volgens de auteur gemaakt worden bij flexwerken:

  • Hoe communiceren collega’s met elkaar als één van hen niet op kantoor werkt?
  • Hoe vinden collega’s elkaar in het pand?
  • Bellen we collega’s terug als ze hebben gebeld? Idem voor mail.

Vrasdonk stelt dat belangrijke vragen zijn waarover afspraken moeten worden gemaakt. Als flexwerken mislukt komt dit volgens de auteur in 80% tot 90% omdat er dergelijke afspraken niet zijn gemaakt. Daarnaast zijn slechte wifi, slechte akoestiek of te weinig digitalisering van papieren dossiers boosdoeners voor mislukte flexwerkprojecten.

 

Waarom zijn bedrijven overgestapt op flexwerken?

Bedrijven zijn overgestapt op flexwerken omdat de bezettingsgraad van kantoren lager werd. Volgens Wim Pullen, directeur van het Center for People and Buildings (CfPB) ligt de oorzaak bij de arbeidstijdverkorting van begin jaren 90 van de vorige eeuw. Omdat mensen minder uur per week gingen werken was een grotere groep werknemer minder vaak aanwezig op kantoor.

Pullen ziet dat werknemer openstaan om te flexwerken. “Onder de voorwaarde dat er goed naar werkprocessen wordt gekeken: dat er plekken zijn waar mensen zich bijvoorbeeld kunnen terugtrekken voor een overleg.” Aldus Pullen.

Bron: AD, 9 december 2018

 

Het abc van de arbeidsmarkt 2.0

In P.zine #06 leest u meer over de abc van arbeidsmarkt 2.0 en de wijze waarop robotisering een rol kan gaan spelen op de nieuwe arbeidsmarkt en welke effecten dat heeft. Wat weet u van de nieuwe arbeidsmarkt? Robotisering, deeltijd, diversiteit, big data, privacy, flexibilisering, personeelstekorten, een leven lang leren, soft skills, jobmarketing; de arbeidsmarkt 2.0 heeft heel wat in petto. Gelukkig dienen ontwikkelingen zich niet allemaal in een keer aan. Toch is het verstandig om goed op de hoogte te blijven zodat u tijdig kunt anticiperen op wat voor u belangrijk is.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie