UWV: werkgevers moeten mitsmatch arbeidsmarkt oplossen

Ondanks de gunstige economische omstandigheden blijft het voor ouderen, mensen met een beperking en langdurig werklozen lastig om een baan te vinden. UWV-topman Fred Paling roept werkgevers op zich in te zetten voor de groeiende mismatch op de arbeidsmarkt.

Daling WW maar groeiende mismatch arbeidsmarkt

Door de groei van de Nederlandse economie ontstonden er weer meer vacatures en vonden veel mensen een baan het afgelopen jaar. Het aantal WW-uitkeringen daalde vorig jaar met 21%. Minder mensen ontvingen een WW-uitkering wegens werkhervatting. Desondanks blijft het voor ouderen, mensen met een beperking en langdurig werklozen lastig om werk te vinden. Dat komt volgens Fred Paling, voorzitter Raad van Bestuur UWV, door een mismatch op de arbeidsmarkt. “Niet alle werkzoekenden passen één op één op een vacature. Scholing en persoonlijke ontwikkeling zijn belangrijke oplossingen voor deze mismatch,” aldus Fred Paling. Volgens hem zijn werkgevers nu aan zet voor bij- en omscholing en het bieden van leer-/werkbanen.

Werknemers moeten makkelijker van sector kunnen wisselen

Daarnaast is de UWV-topman van mening dat de samenwerking tussen werkgevers en gemeenten in sommige regio’s beter moet: “Alleen dan kunnen we aan slagkracht winnen, met als belangrijkste doel: mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan helpen.” Daarnaast is het belangrijk dat mensen makkelijker van sector kunnen wisselen. Paling noemt als voorbeeld administratieve medewerkers bij banken. Daar is steeds minder vraag naar. “Zij zullen dus binnenkort ergens aan de slag moeten,” aldus Paling.

Frictiewerkloosheid

Volgens Paling is er altijd een bepaalde mate van frictiewerkloosheid: werkloosheid van maximaal 8 maanden die ontstaat bij het zoeken of wisselen van een baan. Normaal gesproken bedraagt de frictiewerkloosheid twee tot drie procent. In Nederland ligt dat percentage op dit moment ruim een procent hoger. Ook in dat opzicht is er volgens de UWV dus nog heel wat te verbeteren.

Bron: UWV, NU.nl, 12 april 2018

Academy for Flex

Academy for Flex is het online scholingsplatform van Pay for People Group. Met Academy for Flex kunnen uw medewerkers zich persoonlijk ontwikkelen. Via een doelgericht persoonlijk ontwikkelplan kan uw medewerker zó getraind worden dat uw organisatie en uw medewerker erop vooruit gaan. In het cursusaanbod zit onder meer de online training klantvriendelijkheid. Uw medewerker leert door het volgen van de training hoe klantvriendelijkheid in de dagelijkse praktijk kan worden ingezet.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie