Steeds meer uitzendbureaus sluiten bewust hun kantoren

uitzendbureaus

In navolging van bankkantoren en reisbureaus sluiten ook steeds meer uitzendbureaus hun kantoren. Van de 2900 kantoren in 2010 is nu nog maar de helft over, zo blijkt uit onderzoek van Locatus. Hoogleraar Arbeidsmarkt Ton Wilthagen denkt dat de digitalisering de oorzaak is van de kantoorsluitingen. Zo zegt Wilthagen: “Niet alleen de locaties zijn steeds duurder geworden, de dienstverlening gaat steeds meer richting online en digitaal”.

 

Uitzendbureaus sluiten hun kantoren

Het aantal uitzendbureaus wat alle of een aantal van hun kantoren sluit is per provincie anders. In de provincie Utrecht sloten de deuren van 61% van het aantal kantoren. Daarnaast sloten 323 van 630 Zuid-Hollandse kantoren hun deuren.

 

Kantoor juist behouden

Sectorbankier Han Mesters raadt het niet aan om nu meteen alle kantoren te sluiten, in sommige sectoren is het juist handig om een kantoor open te houden. Mesters: “In sommige sectoren is het juist zinvol wél een kantoor open te houden. Denk aan technisch personeel in Twente. Het contact is daar lokaal en die uitzendkrachten stappen liever een kantoor binnen waar een mens zit. Sluit je daar kantoren dan raak je een markt kwijt”.

 

Bron: FD, 4 juli 2019

 

Het abc van de arbeidsmarkt 2.0

In P.zine #06 leest u meer over de abc van arbeidsmarkt 2.0 en de wijze waarop robotisering een rol kan gaan spelen op de nieuwe arbeidsmarkt en welke effecten dat heeft. Wat weet u van de nieuwe arbeidsmarkt? Robotisering, deeltijd, diversiteit, big data, privacy, flexibilisering, personeelstekorten, een leven lang leren, soft skills, jobmarketing; de arbeidsmarkt 2.0 heeft heel wat in petto. Gelukkig dienen ontwikkelingen zich niet allemaal in een keer aan. Toch is het verstandig om goed op de hoogte te blijven zodat u tijdig kunt anticiperen op wat voor u belangrijk is.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie