Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis
for hire

Steeds meer uitzendbureaus sluiten bewust hun kantoren

Gepubliceerd door: Tim Staps Content Marketeer
Geplaatst op 5 juli 2019
Leestijd

In navolging van bankkantoren en reisbureaus sluiten ook steeds meer uitzendbureaus hun kantoren. Van de 2900 kantoren in 2010 is nu nog maar de helft over, zo blijkt uit onderzoek van Locatus. Hoogleraar Arbeidsmarkt Ton Wilthagen denkt dat de digitalisering de oorzaak is van de kantoorsluitingen. Zo zegt Wilthagen: “Niet alleen de locaties zijn steeds duurder geworden, de dienstverlening gaat steeds meer richting online en digitaal”.

 

Uitzendbureaus sluiten hun kantoren

Het aantal uitzendbureaus wat alle of een aantal van hun kantoren sluit is per provincie anders. In de provincie Utrecht sloten de deuren van 61% van het aantal kantoren. Daarnaast sloten 323 van 630 Zuid-Hollandse kantoren hun deuren.

 

Kantoor juist behouden

Sectorbankier Han Mesters raadt het niet aan om nu meteen alle kantoren te sluiten, in sommige sectoren is het juist handig om een kantoor open te houden. Mesters: “In sommige sectoren is het juist zinvol wél een kantoor open te houden. Denk aan technisch personeel in Twente. Het contact is daar lokaal en die uitzendkrachten stappen liever een kantoor binnen waar een mens zit. Sluit je daar kantoren dan raak je een markt kwijt”.

 

Bron: FD, 4 juli 2019

 

Het abc van de arbeidsmarkt 2.0

In P.zine #06 leest u meer over de abc van arbeidsmarkt 2.0 en de wijze waarop robotisering een rol kan gaan spelen op de nieuwe arbeidsmarkt en welke effecten dat heeft. Wat weet u van de nieuwe arbeidsmarkt? Robotisering, deeltijd, diversiteit, big data, privacy, flexibilisering, personeelstekorten, een leven lang leren, soft skills, jobmarketing; de arbeidsmarkt 2.0 heeft heel wat in petto. Gelukkig dienen ontwikkelingen zich niet allemaal in een keer aan. Toch is het verstandig om goed op de hoogte te blijven zodat u tijdig kunt anticiperen op wat voor u belangrijk is.

Whitepaper Kansen zien en (be)grijpen
whitepaper

Kansen zien en (be)grijpen

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’
Open whitepaper