Toename KvK-inschrijvingen onder tieners

sociale vangnet

Het aantal tieners dat zich in 2018 heeft ingeschreven als ondernemer bij de Kamer van Koophandel (KvK) is toegenomen. Dit meldt NOS. In 2018 schreven 3.586 tieners zich in. Een jaar eerder, in 2017, schreven 2.728 tieners zich in als ondernemer.

 

Tieners verdienen zelf hun geld

De tieners zijn tussen 13 en 18 jaar. De tienerondernemingen worden vooral in de categorie “detailhandel via internet in kleding en modeartikelen” ingeschreven bij de KvK. Zodra de tieners meer dan 1.285 euro winst maken per kwartaal wordt de kinderbijslag stopgezet. Een persoon jonger dan 16 jaar moet overigens alle beslissingen door zijn of haar ouders of verzorgers laten ondertekenen.

 

In 10 stappen een eigen bedrijf

Een eigen bedrijf opstarten is niet alleen een KvK-inschrijving. Er gaan wat stappen aan vooraf. Als u uw eigen uitzendbureau wilt starten zijn er aantal stappen die u voorafgaand aan de KvK-inschrijving moet doorlopen:

 

  1. Bepaal wat voor bedrijf u wilt beginnen;
  2. Bepaal uw product of dienst;
  3. Maak een financieel plan;
  4. Bedenk een unieke bedrijfsnaam;
  5. Kies een rechtsvorm;
  6. Zorg dat uw administratie voldoet aan de wettelijke eisen;
  7. Bepaal welke ondernemersrisico’s u wilt lopen;
  8. Voldoe aan de wettelijke eisen;
  9. Inschrijven bij KvK;
  10. Zoek uw klanten.

 

Bron: Nu.nl, 2 januari 2019 – Ondernemersplein (geraadpleegd op), 2 januari 2019

 

Gratis adviesgesprek voor starters

Als startende uitzendondernemer wilt u natuurlijk uitgebreid geïnformeerd zijn over de administratieve kant van het ondernemerschap. Pay for People organiseert daarom iedere donderdag een ‘Adviesgesprek’. Speciaal voor u, de startende uitzendondernemer.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie