Toekomstbestendigheid van werknemers belangrijk

ieuws-payforpeople-hoge cijfers

Ruim twee derde van de werkgevers voelt zich verantwoordelijk voor de toekomstbestendigheid van de werknemers. Daarnaast zegt één derde van de werkgevers dat bij- en omscholing van werknemers noodzakelijk is ter voorbereiding van alle arbeidsmarktveranderingen. Dit blijkt uit onderzoek van vacaturewebsite Indeed onder 510 werkgevers en 1066 werkende Nederlanders.

 

Toekomstbestendigheid van werknemers

Toch denkt bijna 70% van de werknemers geen andere vaardigheden nodig te hebben. Volgens de onderzoeksresultaten denkt een derde van de werkgevers dat bij- en omscholing noodzakelijk is voor de werknemers. Ondanks de erkende noodzaak biedt slechts 10% van de werkgevers hun werknemers bij- en omscholing aan.

 

Bij- en omscholing wordt niet aangeboden

Waarom biedt slechts één op de tien werkgevers om- en bijscholing aan? Er zijn verschillende redenen genoemd in het onderzoek, te weten:

  • Ruim 75% zegt dat ze geen scholing aanbieden vanwege het gebrek van een directe aanleiding.
  • Een kleine 9% zegt dat het door tijdgebrek geen scholing aanbiedt.

Iets minder dan de helft van de werkgevers zegt overigens dat zij over voldoende financiele middelen beschikken om werknemers hun kennis te laten bijspijkeren.

 

Bron: Logistiek.nl, 22 juli 2020

 

Academy for Flex – bij- en omscholing flexkrachten

Academy for Flex is het online scholingsplatform van Pay for People. Met Academy for Flex kunnen uw medewerkers zich persoonlijk ontwikkelen. Learning & Development Manager Michiel Poppelier benadrukt de voordelen van de doorontwikkeling van werknemers: “Met Academy for Flex laten we onze flexkrachten zichzelf verder ontwikkelen. Op een vrijblijvende manier, op hun eigen tempo. In onze (online) leeromgeving bieden we gratis en betaalde cursussen, workshops en opleidingen aan.”

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie