Temperatuur opmeten mag toch tijdens coronacrisis

Werkgevers mogen tijdens de coronacrisis hun werknemers temperaturen, hetzij onder strenge voorwaarden. Dit is in tegenstelling tot wat de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) eind april nadrukkelijk meldde; het opmeten van de temperatuur zou volgens de AP niet stroken met de privacywetregels. Op dit besluit is de AP dus teruggekomen, waarbij het de bizarre omstandigheden van de huidige coronacrisis pragmatischer bekijkt. Zolang de temperatuur niet wordt verwerkt, is er volgens de AP een hoge uitzondering te maken op de geldende privacywetregels.

 

Temperatuur opmeten en streng toegangsbeleid

Bedrijven als VDL en ASML hanteren een streng toegangsbeleid voor hun werknemers. Ter illustratie, werknemers wordt gevraagd hun temperatuur af te lezen op een koortsscanner en zichzelf ziek te melden bij koortsverschijnselen. Het temperatuur opmeten vindt in een afgeschermde ruimte plaats.

Bij de ziekmelding na een te hoge temperatuur mag de afgelezen temperatuur niet worden verwerkt in de ziekmelding, zo stelt de AP. Zodra de afgelezen temperatuur wél wordt vermeld bij de ziekmelding, en dus wordt verwerkt, is dit in strijd met de AVG.

 

Vakbond FNV volgt de AP

Vakbond FNV volgt de lijn van de AP wat betreft het opmeten van de temperatuur. Daarentegen stelt de vakbond dat zij het belangrijk vindt dat een werkgever daadwerkelijk niks verwerkt qua temperatuurgegevens. Hierover is een FNV-woordvoerder wat sceptisch: “Wij veronderstellen dat dat toch wel snel zal gebeuren.”

Ook stelt de vakbond vast dat het opmeten van de temperatuur kan leiden tot een gevaarlijke schijnveiligheid op de werkvloer. Iedereen zonder temperatuurverhoging is gezond en kan denken dat de anderhalvemeterregel niet van toepassing is op de werkvloer. Aldus vakbond FNV.

 

Bron: NRC, 13 mei 2020

 

FAQ Coronacrisis voor intermediairs

Het coronavirus raakt ondernemend Nederland hard. Veel (uitzend)ondernemers verkeren in onzekerheid. Bedrijven maken zich onder meer zorgen over inzet van personeel en het doorbetalen daarvan. Hoe zit dit? Wanneer heeft een flexkracht recht op loondoorbetaling en wie draagt de doorbetalingsverplichting?

Lees de antwoorden op de meest gestelde vragen, in onze FAQ Coronavirus voor intermediairs.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie