Strengere keuring voor arbeidsongeschiktheid

De keuring voor arbeidsongeschiktheid wordt strenger. Minister Koolmees van Sociale Zaken deelde deze boodschap met de Tweede Kamer. Dit tot groot ongenoegen van meerdere oppositiepartijen. Ondanks de kritiek houdt minister Koolmees vast aan de onpopulaire maatregel die 250 miljoen euro moet opbrengen. Koolmees: “Ik loop er niet voor weg dat dit een vervelende maatregel is.” De strengere keuring moet zorgen voor minder arbeidsongeschiktheidsuitkeringen.

 

Strengere keuring voor arbeidsongeschiktheid

De strengere keuring voor arbeidsongeschiktheid moet bijdragen aan een vermindering van de instroom van nieuwe arbeidsongeschikten. De regeringspartijen spreken over een gestegen instroom van 15 tot 20%. Kabinet-Rutte III wil arbeidsongeschikten ook scholen en begeleiden naar werk.

 

Plan is ‘asociaal’ volgens oppositie

De oppositiepartijen wijzen op hun beurt naar de stijgende AOW-leeftijd. Volgens de oppositie draagt deze bij aan de stijging van het aantal arbeidsongeschikten. Door de stijgende pensioenleeftijd moeten werknemers immers tot een hogere leeftijd doorwerken. De oppositie bestempelde het plan als ‘asociaal’.

Bron: Radar, 4 oktober 2018

 

Academy for Flex

Academy for Flex is het online scholingsplatform van Pay for People Group. Met Academy for Flex kunnen uw medewerkers zich persoonlijk ontwikkelen. Via een doelgericht persoonlijk ontwikkelplan kan uw medewerker zó getraind worden dat uw organisatie en uw medewerker erop vooruit gaan. In het cursusaanbod zit onder meer de online training klantvriendelijkheid. Uw medewerker leert door het volgen van de training hoe klantvriendelijkheid in de dagelijkse praktijk kan worden ingezet.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie