Staatssecretaris: fietsvergoeding voor fietsende werknemer

DEN HAAG - Stientje van Veldhoven, staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat in het kabinet-Rutte III. JERRY LAMPEN

Als het aan staatssecretaris Sientje van Veldhoven ligt dan krijgt iedere fietsende werknemer voortaan fietsvergoeding, ongeacht het aantal gefietste kilometers. De fietsvergoeding moet zorgen dat ruim 200.000 automobilisten voortaan op de fiets stappen en de auto laten staan. Van Veldhoven roept werkgevers op de al bestaande fietsvergoeding maximaal te benutten. De staatssecretaris wil werkgevers stimuleren de bestaande fiscale regelingen maximaal te gebruiken.

“De afgelopen jaren laten een positieve trend in het fietsgebruik zien. Het aantal fietskilometers is sinds 2005 met ongeveer 12% toegenomen. Met name jongvolwassenen en ouderen fietsen vaker en verder. Het bezit en gebruik van de elektrische fiets zit in de lift. Deze fietsen worden de laatste jaren steeds vaker gebruikt voor woon-werkverkeer.” Zo stelt Van Veldhoven in een Kamerbrief.

Staatssecretaris wil automobilist op de fiets krijgen door fietsvergoeding

Werknemers die om en nabij op 7,5 kilometer afstand wonen van hun werk kunnen volgens Van Veldhoven ook fietsend naar hun werk komen. “Het is een prima afstand om op de fiets af te leggen”, zegt Van Veldhoven.

Staatssecretaris Van Veldhoven stelt in haar Kamerbrief de volgende maatregelen voor:

  • Gebruikmaken van de deelfiets stimuleren;
  • Rekening houden met kruisend fietsverkeer bij aanleggen snelwegen;
  • Aanleggen van snelfietspaden;
  • Landelijke fiets veilig campagne voor senioren;
  • Voorrang op rotondes binnen de bebouwde kom;
  • Langer groen bij regen.

“Dit kabinet heeft 100 miljoen euro uitgetrokken voor het versnellen van de aanleg van fietsroutes en het innoveren en vergroten van de stallingsmogelijkheden bij OV-knooppunten.” Aldus Van Veldhoven.

Bron: NOS, 12 juni 2018

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie