Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis

Sollicitatiegesprek met toekomstige collega

Gepubliceerd door: Tim Staps Content Marketeer
Geplaatst op 15 juli 2018
Leestijd

De klik met een toekomstige collega kan vaak pas tot stand komen op de eerste werkdag van de nieuwe werknemer. Hierin lijkt verandering te komen. In plaats van HR en een leidinggevende zijn het steeds vaker teamleden die het eerste gesprek voeren met de sollicitant.

Gesprek met toekomstige collega

Het gesprek met toekomstige collega’s in plaats van met een nieuwe manager werkt volgens experts. Zo zegt recruitmentexpert Gusta Timmermans: “Directe collega’s zijn goed op de hoogte van de dagelijkse werkzaamheden en wat daarvoor nodig is.” De eerste selectie van potentieel toekomstige collega’s wordt door veel bedrijven alsnog uitgevoerd door de afdeling HR. Kandidaten worden geselecteerd op basis van de vereisten voor de functie.

Vervolgens wordt er door de teamleden bepaald of de sollicitant in het team past bijvoorbeeld. Een manager houdt echter het laatste woord. Bij bedrijven die tijdens de sollicitatieprocedure hun sollicitanten door teamleden laten interviewen wordt alsnog gewerkt met een vetorecht voor managers. Recruitmentexpert Timmermans: “Het gevaar is dan natuurlijk dat een manager keuzes die afwijken van zijn of haar eigen ideeën, niet accepteert.”

Bron: NRC, 12 juli 2018

Anouk Kon over het geheim achter een sterke recruitmentstrategie en employer branding

In P.zine #06 leest u meer over het geheim achter een sterke recruitmentstrategie op een gespannen arbeidsmarkt waarop het steeds lastiger wordt geschikt personeel te vinden en te behouden door employer branding. Anouk Kon, recruitment evangelist bij Indeed, geeft een kijkje in de wereld van big data en hoe de juiste informatie kan helpen bij het ontwikkelen van een sterke recruitmentstrategie. ‘We help people get jobs’ is het credo van Indeed, de nummer één vacaturesite ter wereld. Dit klinkt uitzendondernemers als muziek in de oren, want ook zij zijn elke dag druk bezig met het vinden van de juiste match tussen werkgever en werkzoekende. Een klus die met alle moderne technieken steeds eenvoudiger lijkt. Of niet?

Whitepaper Kansen zien en (be)grijpen
whitepaper

Kansen zien en (be)grijpen

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’
Open whitepaper