Logo Pay for People

Sollicitatiegesprek met toekomstige collega

De klik met een toekomstige collega kan vaak pas tot stand komen op de eerste werkdag van de nieuwe werknemer. Hierin lijkt verandering te komen. In plaats van HR en een leidinggevende zijn het steeds vaker teamleden die het eerste gesprek voeren met de sollicitant.

Bericht 15 juli 2018

Gesprek met toekomstige collega

Het gesprek met toekomstige collega’s in plaats van met een nieuwe manager werkt volgens experts. Zo zegt recruitmentexpert Gusta Timmermans: “Directe collega’s zijn goed op de hoogte van de dagelijkse werkzaamheden en wat daarvoor nodig is.” De eerste selectie van potentieel toekomstige collega’s wordt door veel bedrijven alsnog uitgevoerd door de afdeling HR. Kandidaten worden geselecteerd op basis van de vereisten voor de functie.

Vervolgens wordt er door de teamleden bepaald of de sollicitant in het team past bijvoorbeeld. Een manager houdt echter het laatste woord. Bij bedrijven die tijdens de sollicitatieprocedure hun sollicitanten door teamleden laten interviewen wordt alsnog gewerkt met een vetorecht voor managers. Recruitmentexpert Timmermans: “Het gevaar is dan natuurlijk dat een manager keuzes die afwijken van zijn of haar eigen ideeën, niet accepteert.”

Bron: NRC, 12 juli 2018

Kansen zien en (be)grijpen

whitepaper

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’

Adviesgesprek

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
E-mailadres*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verder lezen?

Nieuws 08 April 2024

Werknemers wisselen massaal van baan en bedrijf

Uit onderzoek van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) blijkt dat werknemers massaal van baan en bedrijf wisselen. Ruim anderhalf miljoen werknemers wisselde van baan in 2022, dat betekent dat één op de vijf werknemers een nieuwe werkgever kreeg.

Lees verder
Nieuws 08 April 2024

Uitzendondernemers bundelen krachten tijdens DVDU 2021

In de Rijtuigenloods in Amersfoort kwamen dinsdag 12 oktober uitzendondernemers uit heel Nederland bijeen voor de 8e editie van de Dag van de Uitzendondernemer. Met een divers programma van inspirerende sprekers werd invulling gegeven aan het thema ‘Grip op ontwikkeling’. Tijdens de verschillende kennissessies werden de deelnemers handvatten aangereikt om meer grip te krijgen op de ontwikkelingen in de markt, de ontwikkeling van de eigen organisatie en op hun persoonlijke ontwikkeling.

Lees verder
Home / Nieuws / Sollicitatiegesprek met toekomstige collega