Sollicitanten uit Europa liegen over hun huidige salaris

nieuws-payforpeople-minimumjeugdloon omhoog

Ruim een kwart van de sollicitanten uit Europa liegt over hun huidige salaris. De leugen is in dezen het vermelden van een hoger salaris dan wat de sollicitant ontvangt. Dit blijkt uit onderzoek van onderzoeksbureau Intelligence Group onder 60.000 respondenten uit 28 Europese landen. Ruim 24% van de Nederlandse sollicitanten liegt over hun huidige salaris.

 

Liegen over het huidige salaris

Onderzoeksbureaudirecteur Geert-Jan Waasdorp zegt het volgende over de liegende sollicitanten: “Nederlanders die wel eerlijk zijn, gaan vaak aan de bovenkant van hun salaris zitten. Dan tellen ze hun vakantiegeld en eventuele bonussen er ook bij op.”

 

Duitsers grootste leugenaars

Uit het onderzoek blijkt dat Duitsers de grootste leugenaars zijn, ruim 42% van de Duitse sollicitanten liegt over hun salaris. Daarnaast liegen 38% van de Slowaken en 37% van de Oostenrijkers over hun huidige salaris.

 

Engelsen zijn bescheiden

Daarentegen noemt 9% van de Engelse sollicitanten juist een lager salaris dan zij ontvangen. Dat is een probleem volgens Waasdorp voor recruiters en het sollicitatieproces: “Een Nederlander noemt vaak het salaris dat hij wíl verdienen. Dat is een probleem als een Engelse recruiter aan een Nederlander vraagt wat zijn of haar salaris is. De Engelsman denkt dan dat het de waarheid is. Het zijn kleine perceptieverschillen met aardige consequenties.” 

 

Bron: AD, 31 juli 2019

 

Salarisadministratie uitbesteden – Pay for People ontzorgt u graag

Een loonstrook versturen naar de juiste werknemer. Loonbeslagen verwerken. Juiste en stipte betalingen verrichten. De salarisadministratie is een nauwkeurige en tijdrovende bezigheid. Uw salarisadministratie uitbesteden bij Pay for People kan uw personeel en uzelf meer flexibiliteit bieden. Wij willen u graag ontzorgen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie