Nieuwe wetgeving over scholing van werknemer nodig

scholing van werknemers

Volgens advocaat Katja van Kranenburg moet er concretere wet- en regelgeving komen over scholing van werknemers. Van Kranenburg roept hiertoe op in de context van een arbeidsmarkt waarop digitalisering nadrukkelijk aanwezig is. Vaardigheden die in de toekomst nodig zijn worden nog maar door weinigen beheerst en dat heeft consequenties. Niet alleen voor werknemers zonder de juiste set van vaardigheden.

 

Scholing van werknemer is nodig

De digitalisering van de arbeidsmarkt zorgt voor de vraag naar nieuwe vaardigheden. Oude werknemers ontbreekt het aan nieuwe vaardigheden en kunnen daardoor onmogelijk voldoen aan het nieuwe eisenpakket. “Dit is slecht voor de Nederlandse economie, slecht voor bedrijven en slecht voor werknemers. Niemand ontkomt. Behalve misschien de slager op de hoek, die nog steeds een karbonade kan leveren zonder blockchain en artificial intelligence.”

 

Huidige wetgeving volstaat niet

De huidige wet- en regelgeving over scholing van werknemers volstaat niet volgens Van Kranenburg. “De scholingsplicht moet uitgebreider, we moeten een cultuur creëren waarin we het heel normaal vinden dat we zoveel procent van onze tijd besteden aan bijscholing. Als een werkgever of sector een duidelijk overzicht heeft van de veranderingen en de huidige en benodigde vaardigheden, weet je welk percentage je kunt steken in scholing. Het moet in ieder geval veel concreter.”

Zo blijkt onder andere dat voor alle functies op de arbeidsmarkt een aaneensluitend vervolg kan worden aangeboden met de juiste scholing. De praktijk laat iets anders zien volgens Van Kranenburg. “Zeker als je bedenkt hoeveel mensen er boventallig worden door verandering in werk, digitalisering en herstructurering van activiteiten. Tegelijkertijd hebben die bedrijven wel vacatures openstaan. Als je weet waar je als bedrijf naartoe ontwikkelt, kun je je eigen mensen omscholen en die de nieuwe functies laten invullen.”

Bron: AD, 9 juli 2019

 

Academy for Flex

Academy for Flex is het online scholingsplatform van Pay for People Group. Met Academy for Flex kunnen uw medewerkers zich persoonlijk ontwikkelen. Via een doelgericht persoonlijk ontwikkelplan kan uw medewerker zó getraind worden dat uw organisatie en uw medewerker erop vooruit gaan. In het cursusaanbod zit onder meer de online training klantvriendelijkheid. Uw medewerker leert door het volgen van de training hoe klantvriendelijkheid in de dagelijkse praktijk kan worden ingezet.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie