Logo Pay for People

SBB: flexbranche moet ook naar de skills van kandidaten kijken

De krapte op de arbeidsmarkt vraagt de flexbranche op een andere manier te zoeken naar geschikte kandidaten. Kandidaten die bepaalde vaardigheden of soft skills niet hebben worden nu nog vaak over het hoofd gezien als geschikte kandidaat. Onterecht, zegt Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB).

Bericht 31 januari 2023
nieuws-payforpeople-perfectionist.jpg

Naar de skills van kandidaten en ontwikkeling arbeidsmarkt kijken

Skillstaal

Vincent van Baaijen, manager sectorunit techniek & gebouwde omgeving bij SBB, adviseert de flexbranche allereerst te weten hoe de arbeidsmarkt zich ontwikkelt. Welke beroepen veranderen, waar neemt het werk toe of juist af. Maar ook, welke vaardigheden worden er gevraagd voor beroepen die nu nog niet bestaan?

De skills bridge – hoe pas je bestaande vaardigheden toe op nieuwe beroepen – en de skills gap (welke vaardigheden bestaan nog niet) staan centraal in het anders kijken naar de geschiktheid van kandidaten. Als flexbranche kijk je dus niet alleen naar werkervaring en diploma’s, maar óók naar benodigde vaardigheden. Van Baaijen illustreert dit met een voorbeeld binnen de techniek, met krimpberoepen en nieuwe opkomende beroepen. Vaardigheden die binnen krimpberoepen worden uitgevoerd kunnen ook worden uitgevoerd binnen de nieuwe opkomende beroepen.

CompetentNL en het Skills Dashboard

De vaardigheden die iemand bezit worden niet door iedereen hetzelfde omschreven. Vandaar dat SBB samen met UWV en TNO een ‘skillstaal’ hebben ontwikkeld waarin alle vaardigheden worden gebundeld in CompetentNL. Van Baaijen: “Daarop vooruitlopend hebben SBB en UWV samen het Skills Dashboard opgezet. Daarin vertaalt SBB de huidige kwalificatiedossiers naar skills. Aan de andere kant doet UWV hetzelfde met de beroepen in hun vacaturebanken. Zo kun je de match tussen de twee maken.”

Skills herkennen door ontwikkelgespreken met flexkrachten

Hoe herken je de benodigde skills in een kandidaat? “Kijk eerst naar je eigen bestand”, zegt Irene Lem, adviseur praktijkleren bij SBB. “Sommige flexbureaus hebben al methodieken in huis om talent te herkennen en de match te maken met andere sectoren. Feitelijk hebben we het over doorstroom van uitzendkrachten. Daar houd je ontwikkelgesprekken mee. Wat zijn iemands talenten en wat zou deze persoon in de toekomst willen doen?”

Bron: Flexmarkt, 30 januari 2023

Talentenpaspoort versus cv

“Kun je geen geschikte medewerkers vinden? Kijk niet alleen naar opleiding en ervaring, maar ook naar het talent van mensen en hun potentie”, zo meent mbo-docent Kirsten Cuppen. Ze ontwikkelde daarom het Talentenpaspoort.

Kansen zien en (be)grijpen

whitepaper

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’

Adviesgesprek

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
E-mailadres*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verder lezen?

Nieuws 08 April 2024

Werknemers wisselen massaal van baan en bedrijf

Uit onderzoek van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) blijkt dat werknemers massaal van baan en bedrijf wisselen. Ruim anderhalf miljoen werknemers wisselde van baan in 2022, dat betekent dat één op de vijf werknemers een nieuwe werkgever kreeg.

Lees verder
Nieuws 08 April 2024

Uitzendondernemers bundelen krachten tijdens DVDU 2021

In de Rijtuigenloods in Amersfoort kwamen dinsdag 12 oktober uitzendondernemers uit heel Nederland bijeen voor de 8e editie van de Dag van de Uitzendondernemer. Met een divers programma van inspirerende sprekers werd invulling gegeven aan het thema ‘Grip op ontwikkeling’. Tijdens de verschillende kennissessies werden de deelnemers handvatten aangereikt om meer grip te krijgen op de ontwikkelingen in de markt, de ontwikkeling van de eigen organisatie en op hun persoonlijke ontwikkeling.

Lees verder
Home / Nieuws / SBB: flexbranche moet ook naar de skills van kandidaten kijken