Ruime meerderheid werknemers wil geen flexplek

werk-privé balans

Een ruime meerderheid van de Nederlandse werknemers wil niet werken bij een bedrijf met flexplekken. Ruim 55% geeft in een peiling van onderzoeksbureau PanelWizard aan dat zij liever niet werkt voor een bedrijf met flexplekken.

 

Flexplek is massaal omarmd

PanelWizard peilde onder 1.080 werkende Nederlanders wat zij belangrijk vinden op de werkvloer. Op een flexplek zit het leeuwendeel van hen niet te wachten. Remco Koteris, CEO van HK&P verklaart: “Organisaties lijken de flexplek inmiddels massaal omarmd te hebben vanuit het oogpunt van efficiency, maar veel medewerkers ervaren flexplekken als onpersoonlijk. Het gebrek aan privacy en het soms letterlijk ontbreken van een geschikte werkplek breekt veel professionals op.”

Een eerder onderzoek van Polycom toonde aan dat productiviteit en teamwork er baat bij hebben als werknemers zelf kunnen kiezen wanneer en waar ze werken. Daarnaast werd ook duidelijk uit het Polycom-onderzoek dat 66% van de millenials denkt datzij minder geloofwaardig overkomen wanneer zij niet op kantoor zijn. Zij hebben het gevoel dat het overkomt alsof ze minder hard werken.

 

Aantal vrije dagen belangrijker

Verder blijkt uit de peiling dat het merendeel van werknemers vrije dagen belangrijker vinden dan bijvoorbeeld een grotere leaseauto. “Het feit dat zoveel werknemers extra vrije dagen belangrijker vinden dan grotere leaseauto’s, geeft nog maar eens aan dat softe factoren steeds belangrijker worden voor medewerkers”, aldus Koteris.

 

Bron: Executive-People, 26 februari 2019

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie