Ruim 13 procent werknemers bouwt geen pensioen op

payforpeople-nieuws-pensioen-hervorming

Het percentage van werknemers zonder pensioenopbouw is hoger dan werd gedacht. Ruim 13% werknemers bouwt geen pensioen op. Dit blijkt uit onderzoekscijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Voorheen ging het ministerie van Sociale Zaken uit van 4%.

 

13% werknemer bouwt geen pensioen op

Het verschil tussen 4% en 13% is geen daadwerkelijke toename, zo wordt beredeneerd. De ‘toename’ van het aantal werknemers zonder pensioensopbouw komt waarschijnlijk door een andere meetmethode. Ondanks dat betekent de 13% dat er ruim 856.000 werknemers geen pensioen opbouwen.

 

Wie bouwt geen pensioen op?

De groep van 856.000 werknemers die geen pensioen opbouwen bestaat uit vooral uit jongeren jonger dan 35 jaar. Daarnaast bestaat de groep uit eerste generatie immigranten, alleenstaanden, mensen met een kleine beurs huurders, flexwerkers en mensen in de commerciële dienstverlening.

Volgens minister Koolmees van Sociale Zaken bouwt een derde van alle uitzendkrachten geen pensioen op. Hierover wil de minister in gesprek met de sector. Koolmees geeft aan dat de uitzendbranche zegt dat de cijfers genuanceerder liggen.

 

Bron: RTL Nieuws, 14 december 2018

 

Alles wat u moet weten over pensioenopbouw

Benieuwd naar de regelgeving omtrent pensioenopbouw? Bekijk dan onderstaande FAQ-vragen voor werknemers:

Bouw ik pensioen op? En hoe is mijn pensioen geregeld?

Bent u ouder dan 21 jaar en werkt u langer dan 26 weken voor ons? Dan heeft u recht op een pensioenopbouw en bent u wettelijk verplicht deel te nemen aan de Basis pensioensregeling van StiPP.

Na 52 gewerkte weken gaat de Basis pensioenregeling automatisch over naar de Plusregeling (78 gewerkte weken totaal). Voor meer informatie kun je kijken op www.stippensioen.nl.

Werkt u in de afbouw, bouwnijverheid, dakdekkers-, mortel-, natuursteen- of timmerindustrie? Dan loopt u pensioen via de pensioenregeling van BPF Bouw.

Werkt u in de schilder sector? Dan loopt u pensioen via de pensioenregeling van BPF Schilders.

Wat betekent StiPP?

StiPP staat voor Stichting Pensioenfonds voor Personeelsdiensten. Zij regelen de pensioenen voor de flexbranche. Vanaf 2004 zijn alle uitzendbureaus, payrollondernemingen en detacheringsbureaus verplicht zich aan te sluiten bij StiPP.

Wat betekent de term "opvolgend werkgeverschap"?

De (wettelijke) term ‘opvolgend werkgeverschap’ is van toepassing als een onderneming wordt overgenomen door een andere werkgever en de werknemer dezelfde of soortgelijke werkzaamheden gaat verrichten bij de nieuwe werkgever. De ‘nieuwe’ (opvolgend) werkgever is verplicht om rekening te houden met de eerder gewerkte periodes en contracten, van u als werknemer, bij de keuze van het contract dat u aangeboden wordt. Meer informatie over opvolgend werkgeverschap, tijdelijke contracten en de gewerkte periodes vindt u hier.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie