Quarantaineverzuim drukt steeds zwaarder op werkgevers

nieuws-payforpeople-tofa aanvraag

Steeds meer bedrijven komen in de problemen door verplicht quarantaineverzuim, aldus werkgeversvereniging AWVN. Bij quarantaineverzuim mogen werknemers niet komen werken, maar moeten zij wél worden doorbetaald. Alleen als een werknemer echt ziek is en is ziek gemeld, kan de werkgever een beroep doen op de verzuimverzekering.

 

Gevolgen quarantaineverzuim op industrie

De gevolgen van het quarantainegerelateerde verzuim waren al duidelijk merkbaar in de publieke dienstverlening zoals de zorg en het onderwijs. Nu begint het ook zijn tol te eisen in de industrie en het mkb. Werkgeversvereniging AWVN ziet dat het verzuim oploopt en in toenemende mate een probleem is. Vooral in sectoren waar in ploegendiensten wordt gewerkt en voor kleine werkgevers hakt het quarantaineverzuim er flink in.

Compensatie

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bevestigt dat werknemers in quarantaine moeten worden doorbetaald. De NOW-regeling kan voor sommigen bedrijven verlichting brengen, maar ook alleen als er sprake is van 20 procent omzetverlies en het bedrijf voldoet aan een reeks overige voorwaarden. De AWVN pleit dan ook voor compensatie voor werkgevers die extra kosten moeten maken als gevolg van quarantainegerelateerd verzuim.

 

Bron: NU.nl, 2 november 2020

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie