Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis
nieuws-payforpeople-tofa-aanvraag-scaled-1.jpg

Quarantaineverzuim drukt steeds zwaarder op werkgevers

Gepubliceerd door: Tim Staps Content Marketeer
Geplaatst op 15 december 2020
Leestijd

Steeds meer bedrijven komen in de problemen door verplicht quarantaineverzuim, aldus werkgeversvereniging AWVN. Bij quarantaineverzuim mogen werknemers niet komen werken, maar moeten zij wél worden doorbetaald. Alleen als een werknemer echt ziek is en is ziek gemeld, kan de werkgever een beroep doen op de verzuimverzekering.

 

Gevolgen quarantaineverzuim op industrie

De gevolgen van het quarantainegerelateerde verzuim waren al duidelijk merkbaar in de publieke dienstverlening zoals de zorg en het onderwijs. Nu begint het ook zijn tol te eisen in de industrie en het mkb. Werkgeversvereniging AWVN ziet dat het verzuim oploopt en in toenemende mate een probleem is. Vooral in sectoren waar in ploegendiensten wordt gewerkt en voor kleine werkgevers hakt het quarantaineverzuim er flink in.

Compensatie

Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid bevestigt dat werknemers in quarantaine moeten worden doorbetaald. De NOW-regeling kan voor sommigen bedrijven verlichting brengen, maar ook alleen als er sprake is van 20 procent omzetverlies en het bedrijf voldoet aan een reeks overige voorwaarden. De AWVN pleit dan ook voor compensatie voor werkgevers die extra kosten moeten maken als gevolg van quarantainegerelateerd verzuim.

 

Bron: NU.nl, 2 november 2020

Whitepaper Kansen zien en (be)grijpen
whitepaper

Kansen zien en (be)grijpen

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’
Open whitepaper