Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis

Perspectiefverklaring maakt huis kopen voor uitzendkracht makkelijker

Gepubliceerd door: Tim Staps Content Marketeer
Geplaatst op 4 juli 2017
Leestijd

Uitzendkrachten die langer dan een jaar in dienst zijn van een uitzendbureau kunnen voortaan makkelijker een hypotheek krijgen voor een koopwoning. Dat meldt de Telegraaf.

Perspectiefverklaring

Via een zogeheten perspectiefverklaring kunnen zij aankloppen voor een hypotheek. Deze verklaring kunnen zij aanvragen bij het uitzendbureau. Recent is er een experiment uitgevoerd met de perspectiefverklaring door uitzendorganisatie Randstad. Branchevereniging ABU heeft het concept nu ook omarmd.

Vorig jaar december maakte de branchevereniging al bekend dat negen uitzendondernemingen per 1 januari 2017 zich zouden aansluiten bij de Perspectiefverklaring. ABU-directeur Jurriën Koops verheugde zich toen al over deze uitbreiding: “Deze stap is van grote betekenis voor flexkrachten in Nederland. Veel mensen met een flexibel contract zijn in de toekomst prima in staat om voldoende eigen inkomen te vergaren. Dan is het niet meer dan logisch dat ook zij toegang hebben tot een hypotheek en een eigen woning. Tot nu toe was dit lastig. De geldverstrekkers slechten deze drempels door te kijken naar inkomenszekerheid in plaats van baanzekerheid. De verklaring draagt op die manier bij aan de zekerheid van uitzendwerk.”

Een huis kopen nu binnen handbereik

Koops vertelt in de krant dat hij verwacht dat tientallen uitzendbureaus zich bij het initiatief zullen aansluiten. De meeste uitzendkrachten kregen voorheen bijna altijd nul op het verzoek bij een hypotheekaanvraag. “En daar komt nu een eind aan”, belooft Koops. “Het kopen van een huis komt nu binnen handbereik van alle uitzendkrachten in Nederland.”

Bij het verlenen van een perspectiefverklaring kijkt het uitzendbureau naar de situatie op de relevante arbeidsmarkt van de uitzendkracht. Daarnaast wordt er gekeken naar de ontwikkelmogelijkheden van het inkomen. De hypotheekverstrekker heeft uiteindelijk het laatste woord. “Flexkrachten moeten aan dezelfde criteria voldoen als mensen met een vast contract”, aldus een woordvoerder van de Nederlandse Vereniging van Banken.

Bron: Telegraaf, 5 juli 2017.

Whitepaper Kansen zien en (be)grijpen
whitepaper

Kansen zien en (be)grijpen

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’
Open whitepaper