Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis
uwv-Logo.jpg

Opening Loket NOW3 maandag 16 november

Vraag het aan Tim Staps!

Bel naar 010 206 62 63 Stuur mij een mail

Aankomende maandag 16 november 2020 opent het UWV het loket voor de aanvraag van de derde Noodmaatregel Overbrugging Werkgelegenheid (NOW). De uitkeringsinstantie bereidt zich voor op duizenden aanvragen per dag.

 

Werkgevers kunnen hun aanvraag voor de NOW 3 indienen tussen 16 november en 13 december 2020. Ze krijgen dan een tegemoetkoming in de loonkosten van maximaal 80 procent bij een omzetverlies van 100 procent. Bij de eerste twee steunpakketten konden werkgevers nog tot maximaal 90 procent van de loonkosten terugkrijgen.

 

Geen ontslagboete

Een andere belangrijke aanpassing is dat ontslagboete verdwijnt. Daar komt nu een zogenoemde inspanningsverplichting voor in de plaats. Dit betekent dat werkgevers hun best moeten doen om ontslagen personeel naar ander werk te begeleiden.

Het is nog even afwachten hoeveel werkgevers daadwerkelijk een aanvraag indienen. Voor het eerste steunpakket kwamen bijna 140.000 aanvragen binnen. Bij het tweede pakket waren dat er al een stuk minder: 63.000 aanvragen.

 

Bron: UWV, 10 november 2020

Geplaatste reacties

No comments found.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Whitepaper Kansen zien en (be)grijpen
whitepaper

Kansen zien en (be)grijpen

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’
Open whitepaper