Onderzoek Randstad: lichte stijging aantal vacatures

Uit onderzoek van uitzendbureau Randstad blijkt dat er een lichte stijging is in het aantal vacatures. Voor de coronacrisis was er een recordaantal vacatures. Door de pandemie volgden ontslagen. Toch ziet Randstad nu een lichte stijging. Dit zegt Managing director Dominique Hermans: “De grote dip was in april, het aantal vacatures is weer lichtjes aan het opklimmen.” Ook ontstaan er nieuwe functies door de coronacrisis.

 

Lichte stijging aantal vacatures niet overal

Ondanks dat de uitzendorganisatie een lichte stijging ziet in het aantal vacatures op landelijk niveau, zijn er regionale verschillen en verschillen per sector in het aantal vacatures. Ter illustratie, in de provincie Zuid-Holland zijn er ruim 100.000 openstaande vacatures. Dat zijn er ruim 40.000 minder dan vorig jaar. Daarnaast is het aantal vacatures in bijvoorbeeld de IT, techniek, onderwijs en zorg op hetzelfde peil gebleven. Daarentegen is er een flinke daling in de horeca en recreatieve functies (minus 53%), administratie (minus 45%), en receptie- en secretarieel werk (minus 45%).

Hoewel er een flinke daling in het aantal vacatures is binnen de horeca en recreatieve sector ziet Hermans een lichte stijging van 7% in het aantal horecavacatures in de provincie Zeeland. “Een groot deel van de mensen die in het begin hun baan kwijtraakten in deze sector, hebben we op die manier weer aan het werk geholpen. Het is handig om te weten voor werkenden waar het perspectief ligt. Ook zien we dat meer mensen bereid zijn om wat verder te reizen”, aldus Hermans.

 

Nieuwe functies door coronacrisis

Naast de lichte stijging ziet Hermans een ander effect van de coronacrisis. Er ontstaan nieuwe functies in de zorg en bij de overheid die voor de pandemie nog niet bestonden. Hermans: “Je moet daarbij denken aan het bemannen van teststraten, contactonderzoek, maar ook functies bij het UWV om alle subsidieaanvragen af te handelen.”

 

Uitzendkrachten omscholen

Uit het onderzoek van Randstad blijkt dat er een lichte stijging is het aantal vacatures en dat er in bepaalde sectoren het aantal openstaande vacatures gelijk is gebleven én dat mensen meer bereid zijn om verder te reizen. Hermans: “Er is voor bepaalde rollen en functies nu tijdelijk een overaanbod. Dat betekent ook dat werkgevers weer iets selectiever zijn.” De thuiszittende uitzendkrachten worden daarom omgeschoold. “We proberen de verschillende vaardigheden goed te analyseren en kijken welke functies gelijkwaardig zijn zodat mensen met een kortlopende opleiding of een online training hun positie op de arbeidsmarkt kunnen versterken.” Aldus Hermans.

 

Bron: AD, 12 augustus 2020

 

Op zoek naar een compleet online trainingsaanbod?

Het opleidingsaanbod in Academy for Flex is enorm én gevarieerd, en biedt zelfs Engelstalige cursussen en opleidingen. Flexkrachten kunnen eenvoudig passende trainingen vinden en zo meer ontdekken over zichzelf en hun talenten. Een aantal voorbeelden van trainingen die te vinden zijn in Academy for Flex:

  • Theorie heftruck
  • HACCP
  • Lean Management – Green Belt
  • VCA Basis
  • VCA Vol

Wilt u meer informatie over het online opleidingsplatform? Bezoek de website van Academy for Flex of neem contact op met onze experts.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie