Onderzoek: de voor- en nadelen van thuiswerken in kaart gebracht

nieuws-payforpeople-te warm om te werken

Uit onderzoek van organisatiepsycholoog Aukje Nauta blijkt dat er voor- en nadelen kleven aan thuiswerken. Sinds de coronavirus-uitbraak werkt iedereen thuis die dat kan, in ieder geval dat is het advies. Deze boodschap herhaalde Premier Rutte tijdens zijn persconferentie op 18 augustus 2020. Nauta deed onderzoek onder 800 hr-professionals naar de voor- en nadelen van de ‘gedwongen’ thuiswerksituatie.

 

Voor- en nadelen van thuiswerken

Op basis van de onderzoeksresultaten concludeert Nauta dat de productiviteit en innovatie niet zijn aangetast, maar dat de mentale en fysieke gezondheid van werknemers negatief worden beïnvloed. Volgens Nauta zijn mensen sociale dieren en hebben we de gesprekken met collega’s nodig. De gedwongen thuiswerksituatie draagt volgens de organisatiepsycholoog bij aan negatieve beïnvloeding van de mentale en fysieke gezondheid van werknemers. Nauta: “Autonomie is de beste voorspeller van werkgeluk en omdat dit thuiswerkexperiment gedwongen is, wordt dat met voeten getreden.

Hoogleraar psychologie Mark van Vugt van de Vrije Universiteit deed ook onderzoek naar de (psychologische) gevolgen van thuiswerken. Volgens Van Vugt zorgt thuiswerken tot verminderde zingeving, creativiteit en sociale cohesie. De hoogleraar psychologie voorspelt dat de adviezen, om vooral thuis te werken waar dat kan, leiden tot burn-outklachten en/of tot totale onverschilligheid ten aanzien van werk. “Onze samenleving draait om werk, mensen ontlenen er hun identiteit en betekenis aan, en dat doe je in groepsverband”, stelt Van Vugt. “Maar het kabinet en werkgevers hebben echt zitten slapen, ze hadden allang moeten nadenken over een hybride-werkmodel met het kantoor als ontmoetingsplek.

 

Hoe werkt thuiswerken voor iedereen?

Door maatwerk te leveren per individu. De nadelen van het gedwongen thuiswerken lijken meer te zitten in het sociale aspect, de voordelen in productiviteit en innovatie. Toch werkt het dringend advies niet voor iedereen hetzelfde, er zijn immers werknemers die juist vijf dagen per week naar kantoor willen en werknemers die twee kantoordagen prettiger vinden. Volgens organisatiepsycholoog Nauta is dat precies waaraan werkgevers kunnen voldoen, zorg voor maatwerk per individu stelt ze. “Maak een aantal vuistregels waar je per individu licht van kan afwijken. Dan gaat het niet ten koste van zichtbaarheid en carrière”, aldus Nauta.

Bron: Volkskrant, 19 augustus 2020

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie