Ondanks flexibiliteit blijft de meerderheid op kantoor werken

Thuiswerken is een vorm van flexibiliteit die niet door alle medewerkers als positief wordt ervaren. Zo blijkt uit onderzoek van Citrix onder 1.200 Nederlandse managers en medewerkers. Dit komt vooral door de technische beperkingen van het thuiswerken. Op kantoor werken blijft daarom favoriet.

Op kantoor werken of remote working

Het zogenaamde remote working wordt door ruim twee derde van de werkgevers actief gestimuleerd. De technische beperking maakt het op kantoor werken alsnog meer favoriet dan thuis of elders werken. De beperking zit vooral in de toegang van systemen die nodig zijn voor de uitvoer van dagelijkse werkzaamheden. Bij ruim 47% van de werknemers ontbreekt het aan toegang tot de technologie, zoals devices en applicaties.

Bijna 90% van de werknemers is ervan overtuigd dat technologie het productieniveau op hetzelfde niveau houdt of omhoog brengt. Toch is het opvallend dat werknemers liever op kantoor werken dan thuis. De werknemers geven in het onderzoek aan dat zij thuis minder productief zijn. Daarentegen zegt 33% van de managers te geloven in een verhoogde productiviteit als er flexibel wordt gewerkt. Daarbij stellen ze wel een aantal voorwaarden. Zo zegt 40% dat de beschikbaar gestelde technologie moet werken, niet alleen op kantoor maar ook thuis.

Flexibel werken

Uit het onderzoek blijkt dat de respondenten geen zicht heeft op de zienswijze op flexibel werken vanuit hun werkgever. Toch zegt bijna 44% van de managers dat flexibel werken wordt gestimuleerd vanuit de organisatie. Hiervan is slechts 35% daadwerkelijk op de hoogte dat de mogelijkheid bestaat. Daarentegen denkt ruim 5,5% van de medewerkers dat hun werkgever thuis werken actief ontmoedigd.

Bron: TBM, 12 februari 2018

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie