Nieuw SEU examen payrollspecialist

De flexbranche is in ontwikkeling, functies veranderen en flexorganisaties breiden hun dienstverlening uit. Daarom kan vanaf 4 juni 2018 het SEU-examen payroll voor payrollspecialisten worden behaald.

Examen waarborgt kwaliteit van dienstverlening in flexbranche

Vanwege de ontwikkelingen in de flexbranche liet de Stichting Examens Uitzendbranche (SEU) onderzoek uitvoeren. Daaruit bleek dat verschillende payroll- en uitzendondernemers behoefte hebben aan een SEU examen payroll. De nieuwe basisopleiding payrollspecialist moet de kwaliteit van de dienstverlening waarborgen. Daarnaast is het een middel om risico’s aangaande de wettelijke verplichtingen als werkgever te beperken en handhavingsmaatregelen of boetes te voorkomen.

Examen payrollspecialist uitgebreider

Het examen uitzendmedewerker bestond al. In dit examen wordt getoetst of iemand voldoende kennis heeft van de organisatie van de flexbranche, relevante wet- en regelgeving, arbeidsvoorwaarden, sociale zekerheid en gedragsregels en bepalingen op het gebied van aansprakelijkheid en de CAO. Het SEU examen payroll is uitgebreider. Iemand die het examen aflegt krijgt meer en diepgaander vragen over meer onderwerpen. Naast de bestaande onderwerpen in het examen uitzendmedewerker, moeten payroll- of backoffice medewerkers minimaal over de volgende kennis beschikken: cao-kennis van de ABU en NBBU, inclusief naleving cao, relevante wet- en regelgeving, inclusief sociale zekerheid, voorlichting medewerker aangaande loon, beloning en inschaling en dossierbeheer. Deze onderwerpen vormen de basis voor het SEU-examen payroll.

In maart 2018 is het examen voor het eerst afgelegd door de pilotgroep. Alle deelnemers hebben toen aangegeven dat het SEU examen payroll relevant is voor collega’s. In het examen wordt getoetst of iemand basiskennis heeft die nodig is in de payrollbranche. Barbara Kramer, manager van de SEU: “Het mooiste compliment is dat één van de deelnemers aangaf dat zij graag wil dat haar medewerkers dit diploma gaat halen. Als je dit examen haalt weet je zeker dat je opdrachtgever en payrollmedewerker goed kunt adviseren.”

Bron: NBBU, SEU, 11 mei 2018

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie