Nederlandse werkgevers blijven optimistisch over werkgelegenheid

nieuws-payforpeople-optimistisch over werkgelegenheid

Nederlandse werkgevers blijven optimistisch over de werkgelegenheid in Nederland. Dit blijkt uit de ManpowerGroup Employment Outlook Survey uitgevoerd onder 750 Nederlandse werkgevers. Uit het onderzoek blijkt dat er onder alle werkgevers de verwachting leeft dat in het derde kwartaal van 2019 meer nieuwe werknemers worden aangenomen.

 

Optimistisch over werkgelegenheid

Algemeen directeur Jeroen Zwinkels ziet het optimisme terug op de arbeidsmarkt. Zwinkels: “We zien dat werkgevers steeds beter gewend raken aan de nieuwe situatie op de arbeidsmarkt. Hierdoor zetten zij steeds vaker in op de training en het bijscholen van medewerkers, steeds vaker in samenwerking met specialisten.”

 

Moeite met vinden juiste kandidaat iets gedaald

In tegenstelling tot het vorige kwartaal heeft een kleiner percentage van Nederlandse werkgevers moeite met het vinden van de juiste kandidaten voor hun vacatures. Ter illustratie, in het vorige kwartaal gaf 73% aan moeite te ondervinden ten opzichte van 68% in het derde kwartaal.

 

Bijscholing van werknemers

Dat werkgevers iets minder moeite hebben in het vinden van de juiste kandidaten is vooral zichtbaar binnen de transportsector (van 77% naar 60%).  Zwinkels: “Werkgevers in de transportsector durven na een periode van onzekerheid rondom de Brexit eindelijk weer vooruit te kijken. Door de groei van e-commerce is de vraag naar medewerkers in deze sector de afgelopen jaren fors toegenomen.” Daarnaast is 45% van werkgevers in de transportsector bereid te investeren in het bijscholen van werknemers.
Bron: Brisk Magazine, 13 juni 2019

 

Academy for Flex

Academy for Flex is het online scholingsplatform van Pay for People Group. Met Academy for Flex kunnen uw medewerkers zich persoonlijk ontwikkelen. Via een doelgericht persoonlijk ontwikkelplan kan uw medewerker zó getraind worden dat uw organisatie en uw medewerker erop vooruit gaan. In het cursusaanbod zit onder meer de online training klantvriendelijkheid. Uw medewerker leert door het volgen van de training hoe klantvriendelijkheid in de dagelijkse praktijk kan worden ingezet.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie