Nederland is verslaafd aan flexwerk

De coronacrisis brengt niet van de ene op de andere dag fundamentele veranderingen, maar laat wel ongenadig scherp de zwakste schakels in onze samenleving zien. Zo blijken flexwerkers en zzp’ers de meeste kwetsbare groepen op de arbeidsmarkt en moet er nu echt iets gebeuren om het verschil tussen vast en flex kleiner te maken. Joop Schippers, hoogleraar arbeidseconomie aan de Universiteit Utrecht, spreekt in een interview met MT zijn hoop uit voor een gedwongen modernisering van de arbeidsmarkt. “De arbeidsmarkt is veel te zeer verslaafd geraakt aan flexibel werk, gedaan door mensen die nu heel kwetsbaar blijken.” 

 

Een leven lang ontwikkelen

Schippers is naast hoogleraar ook hoofd van het onderzoeksproject Future of Work, dat onderzoekt innovatie, digitalisering en globalisering ons werk en banen veranderen. “Er wordt nu in deze snelkookpan veel geleerd”, zegt Schippers. “…drastische verschuivingen zullen er zeker komen. Je kunt een heroriëntatie van de economie verwachten, alleen al doordat bepaalde economische aciviteiten op een lager pitje komen te staan.” Terwijl het werk van karakter verandert, verschuift ook de vraag en zullen werkenden zich moeten aanpassen en omscholen. De baan voor het leven bestaat niet meer, werkenden moeten een leven lang leren om klaar te zijn voor het nieuwe normaal.

Lees het hele interview met Joop Schippers op de website van MT

 

Academy for Flex

Academy for Flex is het online scholingsplatform van Pay for People Group. Met Academy for Flex kunnen uw medewerkers zich persoonlijk ontwikkelen. Via een doelgericht persoonlijk ontwikkelplan kan uw medewerker zó getraind worden dat uw organisatie en uw medewerker erop vooruit gaan. In het cursusaanbod zit onder meer de online training klantvriendelijkheid. Uw medewerker leert door het volgen van de training hoe klantvriendelijkheid in de dagelijkse praktijk kan worden ingezet.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie