Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis

Minister Koolmees schaft sollicitatieplicht werkloze 65-plussers af

Gepubliceerd door: Tim Staps Content Marketeer
Geplaatst op 30 april 2018
Leestijd

Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) schaft de sollicitatieplicht af voor werkloze 65-plussers. Werkloze ouderen zijn per direct vrijgesteld van hun sollicitatieplicht als zij minder dan één jaar moeten werken. Dat wil zeggen dat wanneer zij binnen een jaar van hun pensioengerechtigde leeftijd zitten zij niet meer hoeven te solliciteren.

Gelijkheid voor alle werkloze 65-plussers

Minister Koolmees heeft de nieuwe regeling ingesteld zodat alle werkloze 65-plussers niet meer hoeven te solliciteren. Voorheen gold de regeling dat een persoon die op 65-jarige leeftijd werkloos werd door ontslag werd vrijgesteld van de sollicitatieplicht. Daarnaast was de langdurig werkloze 65-plusser nog wel verplicht om te solliciteren.

“Voor dit onderscheid zijn geen gerechtvaardigde redenen”, aldus Koolmees. Met de nieuwe regeling trekt minister Koolmees de leeftijdsgrens gelijk. Iemand die voor zijn 65e leeftijd werkloos wordt is met de nieuwe regeling vrijgesteld van zijn sollicitatieplicht op het moment dat hij 65 jaar wordt of nadat hij binnen één jaar zijn pensioengerechtigde leeftijd bereikt.

Nieuw pensioenstelsel hoge prioriteit voor minister Koolmees

Minister Koolmees sprak in november 2017 over een nieuw pensioenstelsel. In het regeerakkoord van kabinet-Rutte III werd het nieuwe pensioenstelsel omschreven als een nieuw pensioencontract met persoonlijke pensioenpotjes. Dit voorstel werd kritisch ontvangen door zowel werkgeversorganisaties als door de vakbonden.

Bron: NRC, 30 april 2018

Whitepaper Kansen zien en (be)grijpen
whitepaper

Kansen zien en (be)grijpen

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’
Open whitepaper