Initiatiefwet oppositie: maak salarisstrookjes inzichtelijk

salarisstrookjes inzichtelijk

Uit onderzoek van het Centraal Bureau voor de Statistiek blijkt dat vrouwen minder verdienen dan mannen, ondanks gelijke kwalificaties. Hoewel het verboden is om mannen en vrouwen ongelijk te belonen voor dezelfde arbeid verdienen vrouwen in het bedrijfsleven 19% minder dan mannen. Om dit tegen te gaan dienen oppositiepartijen PvdA, GroenLinks, SP en 50Plus een initiatiefwet in waarin zij oproepen salarisstrookjes inzichtelijk te maken. Hiermee willen zij de loonkloof tussen mannen en vrouwen dichten.

 

Salarisstrookjes inzichtelijk voor gelijk loon

De bewijslast ligt in de huidige situatie bij de persoon die ongelijke beloning vermoedt. Daaropvolgend is het aan de persoon in kwestie te informeren naar het salaris van collega’s. Bij ongelijkheid in loon stapt de persoon in kwestie naar het College voor de Rechten van de Mens. De oppositiepartijen stellen voor dat de bewijslast bij bedrijven komt te liggen.

In de initiatiefwet staat dat bedrijven met minimaal vijftig werknemers moeten kunnen aantonen dat zij een gelijk loon betalen voor hetzelfde werk aan zowel mannen als vrouwen door salarisstrookjes inzichtelijk te maken. In de dagelijkse praktijk betekent dit dat bedrijven geanonimiseerde brutolonen per functie overleggen aan een onafhankelijke instantie. Vervolgens toetst de instatntie of het bedrijf gelijke lonen betaalt of niet. Zodra een bedrijf voldoet aan de wettelijk gestelde eisen krijgen ze een certificaat en worden ze opgenomen in een online register.

 

Privacywet niet in geding

Volgens initiatiefnemer PvdA-kamerlid Lilianne Ploumen wordt de privacy van werknemers niet geschonden.“De salarisgegevens worden geanonimiseerd. Ik vind het wel gek dat mensen zich blijkbaar geen zorgen maken over de privacy gevoeligheid van vrouwen die decennialang te weinig betaald krijgen.” Zegt Ploumen.

 

Bron: AD, 7 maart 2019

 

De positie van de Nederlandse vrouw op de Nederlandse arbeidsmarkt

In P.zine #07 leest u meer over de positie van de vrouw op de arbeidsmarkt. Wereldwijd hebben vrouwen de afgelopen veertig jaar een enorme inhaalslag gemaakt op de arbeidsmarkt. Toch lopen vrouwen nog steeds achter op mannen. Hoe is het anno 2018 in Nederland? We doen het best goed, toch? De positie van de vrouw op de Nederlandse arbeidsmarkt in 5 stellingen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie