LVV wil vertrouwenspersoon wettelijk verplicht stellen

Veel Nederlandse bedrijven hebben geen vertrouwenspersoon aangesteld. Door #metoo neemt de vraag hierna toe. Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV) wil de functie vertrouwenspersoon verplicht stellen.

Vertrouwenspersoon aanstellenpayforpeople-nieuws-vertrouwenspersoon

Slechts 40 tot 45% van de bedrijven heeft nu een vertrouwenspersoon aangesteld. Op dit moment is het niet wettelijk verplicht om een vertrouwenspersoon te hebben. Daarom wil de vereniging de functie verplicht stellen.

De ene vertrouwenspersoon is de andere niet legt Inge te Brake van de Landelijke Vereniging van Vertrouwenspersonen (LVV) uit. “We zien veel variatie in de invulling van het beleid. Er zijn bedrijven die veel tijd steken in de selectie van een of meerdere vertrouwenspersonen. Ze laten hen een gedegen opleiding volgen.” Daarnaast zijn er ook bedrijven die hun beleid over de vertrouwenspersoon niet op orde hebben. “Eigenlijk hebben ze alleen op papier een vertrouwenspersoon. Die medewerker is vaak zonder enige ruchtbaarheid aangesteld, waardoor collega’s hem of haar niet weten te vinden. Soms weten ze niet eens wie de vertrouwenspersoon is.’’

#metoo-discussie

De recente #metoo-discussie heeft de functie flink onder de aandacht gebracht. Te Brake geeft aan dat zij zeker merken dat er meer vraag naar is. Bedrijven nemen meer contact op met de vereniging omdat ze een vertrouwenspersoon aan willen stellen of willen weten of ze het goed doen. Werknemers kloppen ook vaker bij een vertrouwenspersoon aan. “Het besef is gegroeid dat we, ook in ons land, wel degelijk een probleem hebben met grensoverschrijdend gedrag. Het aantal meldingen is toegenomen, en dat is een goede zaak. Mensen durven eerder naar buiten te komen en gaan binnen de organisatie op zoek naar een oplossing.’’ Ook de FNV maakt zich zorgen over seksuele intimidatie en gaat dit onderzoeken middels een enquête.

Vertrouwenspersoon prominentere rol

LVV wil de functie een prominentere rol op de werkvloer geven. De vereniging wil dat bedrijven wettelijk verplicht worden om een goede opgeleide vertrouwenspersoon aan te stellen. “Daar moet ook rechtsbescherming voor de vertrouwenspersoon bij zitten, want op het moment is men vogelvrij.’’ Vertrouwenspersonen die een conflict oplossen tegen de zin van bijvoorbeeld de directie, kunnen daar nu nare gevolgen van ondervinden. “Er is mij een voorbeeld bekend waarin de vertrouwenspersoon zonder pardon overgeplaatst werd. Ontslag kan ook. Dan wordt iemand helpen wel erg duur.’’

Ook zonder rechtsbescherming zijn er voldoende werknemers die hun collega’s willen helpen. “Mensen willen anderen graag helpen. Het is vaak niet moeilijk om iemand te vinden binnen een organisatie die die rol op zich wil nemen.”

Wat kan een bedrijf doen?

Te Brake adviseert om als organisatie minimaal twee vertrouwenspersonen aan te stellen. “Het is namelijk vaak een kwestie van persoonlijke voorkeur bij wie je iets kwijt wilt. Het kan zijn dan je met de een niets hebt, maar bij de ander best open kaart wil spelen.”

Een vertrouwelijke kwestie op werk bespreken met iemand van werk, voelt niet altijd veilig. Hiervoor zijn verschillende alternatieven. Een externe vertrouwenspersoon is daar een voorbeeld van. Deze persoon staat helemaal buiten de organisatie. “Het mooist is als werknemers zowel een paar interne vertrouwenspersonen als een extern iemand kunnen benaderen. De externe kracht, die dit voor zijn beroep doet en alle expertise heeft, kan de interne vertrouwenspersonen daarnaast bijstaan.” Aldus Te Brake.

Bron: AD, 27 november 2017

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie