Leeuwendeel werknemers zegt productief te zijn bij thuiswerken

nieuws-payforpeople-op-kantoor-werken-thuiswerken

Uit onderzoek van Werk. Slim, Reis Slim (WSRS) blijkt dat het leeuwendeel van de werknemers productief zegt te zijn door thuiswerken. Daarnaast willen de werknemers niet terug naar ‘het oude normaal’.

 

Productiever door thuiswerken

Het oude normaal waarbij iedereen naar kantoor gaat op dezelfde tijd is volgens de werknemers niet meer gewenst. Het is volgens de werknemers ook niet meer nodig. Want de productiviteit blijft hoog volgens hen, ook als er thuis wordt gewerkt. Ondanks dat het leeuwendeel van de werknemers productief zegt te zijn thuis, wil een groep vaste woon-werkverkeerwerknemers weer naar kantoor zodra de coronamaatregelen verder versoepelen.

 

Over het onderzoek

Aan het onderzoek werkten 600 respondenten mee uit verschillende sectoren. Een korte samenvatting van de onderzoeksresultaten:

  • Het leeuwendeel van de werknemers ervaart het thuiswerken positief;
  • Bijna 80% zegt productief te zijn als zij thuis werken;
  • Ruim 75% verwacht ook na de coronacrisis te blijven videobellen;
  • Bijna 1 op 5 werknemers wil het reistijdstip van het woon-werkverkeer aanpassen.

Martin Dijkstra van WSRS: “Een grote meerderheid staat positief tegenover thuiswerken. Wij hebben dit gedaan omdat veel organisaties van de ene op de andere dag moesten thuiswerken. Wij waren wel benieuwd of dat zou bevallen en of dit ook blijft in de toekomst. Dat geeft wel een verandering aan het werkgedrag. Voor corona werd er vaak gezegd: doen mensen thuis wel wat ze op kantoor ook doen? Maar het blijkt dat mensen zelf niet denken dat ze daar minder productief zijn.”

 

Bron: Omroep Friesland, 21 juli 2020

 

De toekomst van de arbeidsmarkt

Hoe ziet de toekomst van de arbeidsmarkt eruit? De coronacrisis heeft duidelijk gemaakt dat ‘het oude normaal’ niet zomaar terugkomt. In het aanbevelingenrapport doet het Platform de Toekomst van Arbeid een reeks aanbeveling over werken, leren en verzekeren in de toekomst. Dit rapport is samengesteld vóór de coronacrisis en gaat niet in op de flexibele invulling van de werklocatie van werknemers.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie