Leeuwendeel solliciteert boven hun niveau

boven hun niveau

Het leeuwendeel van de sollicitanten solliciteert op functies waarvoor zij niet de juiste kwalificaties hebben. Ruim 51% van de Nederlandse sollicitanten solliciteert ‘boven hun niveau’. Dit blijkt uit onderzoek van dienstverlener Brunel onder bijna 1200 Nederlanders.

 

Solliciteren boven hun niveau en vragen meer salaris

Ondanks dat sollicitanten niet de juiste opleiding hebben gevolgd solliciteert dus 51% toch op vacatures waarvoor zij niet geschikt zijn. Dit percentage ligt onder twintigers nog hoger, ruim 65% van hen solliciteert op functies waarvoor zij niet geschikt zijn.

Door de huidige arbeidsmarktkrapte vragen sollicitanten ook een hoger salaris dan voorheen. Maar liefst 74% van de respondenten zegt een hoger salaris te vragen. Daarnaast zet 70% in op betere secundaire arbeidsvoorwaarden. Recruitmentmanager Annemieke Kaspersen vult aan: “Wij merken ook dat sollicitanten de laatste jaren steeds hoger durven in te zetten bij sollicitatiegesprekken. Ze zijn zich erg bewust van hun eigen waarde in deze schaarse markt.”

 

Ook huidig personeel is kritischer

Niet alleen sollicitanten eisen meer, ook het huidige personeel is kritischer. Ruim 42% van de respondenten geeft aan kritischer te zijn naar hun werkgever. Kaspersen: “Waar vroeger de manager heel kritisch kon zijn naar de werknemer, omdat hij of zij diegene makkelijk kon inruilen voor een ander, zijn de rollen nu omgekeerd. Als een werknemer het gevoel heeft dat hij of zij zich niet genoeg kan ontwikkelen of de sfeer op kantoor niet prettig vindt, kan diegene zo vertrokken zijn naar een ander bedrijf.”

Het huidige personeel is niet alleen kritisch naar hun werkgever, maar ook naar de nieuwe ongekwalificeerde collega’s. Ruim 54% van de respondenten vindt bijvoorbeeld dat er te frequent nieuwe collega’s worden aangenomen die niet voldoen aan het functieprofiel van een baan. Kaspersen: “Als werkgever wil je natuurlijk het liefst iemand aannemen met de juiste opleiding en relevante werkervaring, maar in deze markt heb je niet altijd die luxe. Wanneer er geen kandidaten solliciteren die volledig aan de functie-eisen voldoen, zul je met minder gekwalificeerde mensen genoegen moeten nemen. Er is immers wel personeel nodig om de zaak draaiende te houden.”

 

Bron: Accountancy Vanmorgen, 31 juli 2019

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie