Leeuwendeel Nederlanders wil eerder met pensioen

nieuws-payforpeople-pensioenopbouw

Het leeuwendeel van de Nederlanders wil eerder met pensioen, zo blijkt uit onderzoek van overheidsplatform Wijzer in Geldzaken. Ruim 72% van de respondenten is niet van plan om door te werken tot aan de pensioengerechtigde leeftijd. Daarentegen gaf één op de vijf respondenten juist aan langer te willen doorwerken.

 

Eerder met pensioen

Ondanks dat de meerderheid van de respondenten eerder met pensioen wil, verwacht 57% dat zij pas kunnen stoppen met werken zodra zij de pensioengerechtigde leeftijd hebben bereikt. De respondenten gaven hierbij aan dat zij in de laatste jaren voor hun pensioen minder willen werken.

 

Fit richting pensioen

Ruim driekwart van de respondenten heeft maatregelen genomen om dezelfde levensstandaard te kunnen behouden nadat zij gestopt zijn met werken. Hierbij gaat het om sparen via een spaarrekening of deposito, en eigen vermogen via de eigen woning. Daarnaast is de helft van de respondenten van plan minder geld uit te geven.

Doorwerken tot aan de pensioenleeftijd is volgens de respondenten gebonden aan hun gezondheid. De respondenten noemen het zo lang mogelijk fit blijven zeer belangrijk om door te kunnen werken. Daarnaast helpt het volgens hen om minder uren te werken. Ook bijscholing helpt volgens hen om tot aan het pensioen door te kunnen werken.

Bron: Nu.nl, AD, 6 november 2018

Academy for Flex

Academy for Flex is het online scholingsplatform van Brisker (voorheen Pay for People Group). Met Academy for Flex kunnen uw medewerkers zich persoonlijk ontwikkelen. Via een doelgericht persoonlijk ontwikkelplan kan uw medewerker zó getraind worden dat uw organisatie en uw medewerker erop vooruit gaan. In het cursusaanbod zit onder meer de online training klantvriendelijkheid. Uw medewerker leert door het volgen van de training hoe klantvriendelijkheid in de dagelijkse praktijk kan worden ingezet.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie