Vaste contactpersoon
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis

Minister van Veiligheid en Justitie: leeftijdsdiscriminatie niet strafbaar

Gepubliceerd door: Tim Staps Content Marketeer
Geplaatst op 13 september 2017
Leestijd

Het kabinet is niet van plan leeftijdsdiscriminatie strafbaar te stellen. Stef Blok, minister van Veiligheid en Justitie, heeft dat aan de Tweede Kamer laten weten.

Leeftijdsdiscriminatie hardnekkig probleem

Volgens 50PLUS-fractieleider Henk Krol is leeftijdsdiscriminatie een hardnekkig probleem, bijvoorbeeld op de arbeidsmarkt. Daarom vroeg Krol dit probleem te onderzoeken. Hij wees erop dat allerlei vormen van discriminatie in het Wetboek van Strafrecht zijn opgenomen, maar leeftijdsdiscriminatie niet.

Andere maatregelen

Minister Blok schrijft aan de Tweede Kamer dat het kabinet meer ziet in andere maatregelen. Blok benadrukt dat leeftijdsdiscriminatie ertoe leidt dat mensen niet op gelijke voet kunnen meedoen aan belangrijke onderdelen van het maatschappelijk leven. De aparte strafbaarstelling zou de vrijheid van meningsuiting te veel beperken.

Blok wijst erop dat een verbod op leeftijdsdiscriminatie al bestaat in de Wet gelijke behandeling op grond van leeftijd bij de arbeid (WGBL). Het verbod op discriminatie op basis van leeftijd geldt bijvoorbeeld bij werving, selectie en ontslag. De minister wijst erop dat mensen die zich ongelijk behandeld voelen op grond van hun leeftijd naar het College voor de Rechten van de Mens kunnen stappen en naar de burgerlijke rechter. Die kan ook een schadevergoeding opleggen.

Opnemen in het Wetboek van Strafrecht?

Leeftijdsdiscriminatie opnemen in het Wetboek van Strafrecht gaat minister Blok net een stap te ver. In het wetboek staan artikelen in over discriminatie op grond van bijvoorbeeld godsdienst, ras of seksuele voorkeur. De minister schrijft daarover dat strafbaarstelling de vrijheid van meningsuiting beperkt, en dat daarom de grenzen van de strafwet zorgvuldig moeten worden gekozen.

Volgens het kabinet is de toevoeging van nieuwe gronden van discriminatie alleen nodig als de maatschappelijke noodzaak daartoe wordt onderkend. Daarvan is geen sprake wanneer het gaat om het aanzetten tot discriminatie op grond van leeftijd.

Bron: NOS, 13 september 2017.

Whitepaper Kansen zien en (be)grijpen
whitepaper

Kansen zien en (be)grijpen

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’
Open whitepaper