Juiste flexwerker lastig te vinden

werk-privé balans

Het vinden en behouden van de juiste flexkrachten blijkt nog altijd erg lastig. Vier op de tien hr-specialisten geven aan moeite te hebben de juiste professional te vinden. En nog eens 21 procent blijkt geen duidelijke strategie te hebben rondom de inzet van hun flexwerkers. Dat blijkt uit onderzoek van De Staffing Groep onder meer dan duizend hr-verantwoordelijken.

Chinese muur

Veel organisaties hebben een soort Chinese Muur opgetrokken tussen de inhuur van tijdelijke arbeid en de inhuur van vaste krachten. De inhuur van tijdelijk werknemers verloopt vaak via de inkoopafdeling terwijl vaste krachten via de HR-afdeling worden aangenomen. Het zou al veel schelen als bedrijven met één strategie werken voor de inhuur van al hun personeel.

 

Planmatig

Bedrijven zouden vaker planmatig moeten kijken naar hun personeelsbezetting: wat is er nu nodig, wat over een half jaar en wat over een jaar? Want zeker voor personeel met een schaarse expertise dat over een half jaar beschikbaar komt, moet je nu al je je best doen. HR en inkoop moeten meer met elkaar samenwerken: de inzet van een vaste medewerker heeft andere kenmerken dan de inzet van een tijdelijke medewerker, maar er zijn ook heel veel dingen die je samen kunt doen: voor vaste medewerkers wordt vaak al de rode loper uitgelegd, voor tijdelijke medewerkers gebeurt dat veel minder.

 

Bron: BNR, 20 oktober 2020

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie