Goede voornemens voor de werkvloer

minder salaris

Hoe ziet de Nederlandse werknemer zijn carrière? Die vraag stond centraal in het onderzoek van BeFrank. De werknemers hebben goede voornemens voor de werkvloer. Een goed voornemen van één op de vijf werkende Nederlanders is salarisverhoging vragen. Benieuwd naar de andere goede voornemens? Lees dan verder.

 

Goede voornemens voor de werkvloer in cijfers

De goede voornemens voor de werkvloer omvatten meer dan alleen het vragen naar meer salaris. Bekijk hieronder wat de werkende Nederlander wil:

  • Meer loon vragen: ruim 30% van de mannen wil in 2019 vragen om salarisverhoging. Daartegenover wil 13% van de vrouwen een hoger salaris.
  • Promotie maken: 22% van de mannen wil promotie maken, tegenover iets meer dan 10% van de vrouwen.
  • Betere balans tussen werk en privé: bijna een kwart van alle Nederlanders heeft dit voornemen.
  • Opleiding volgen: ruim 30% wil een opleiding, cursus of training gaan volgen.
  • Gezonder leven op het werk: zo’n 18% van de Nederlanders stelt zich dit als goed voornemen.
  • Leuke dingen ondernemen met collega’s: 14% van de Nederlanders wil vaker leuke activiteiten ondernemen met hun collega’s.
  • Een nieuwe baan vinden: ruim 11% wil in 2019 een nieuwe baan vinden.
  • Minder dan 40 uur per week gaan werken: bijna de helft van alle Nederlanders vindt een 40-urige werkweek ‘niet meer van deze tijd’. Ook de 9-tot-5 werkdag kan rekenen op afkeur.

 

Gevolgen minder werken of nieuwe baan

BeFrank-directeur Jan Hein Rhebergen waarschuwt voor de gevolgen voor later bij het minder uur per week werken. “Stel uzelf in ieder geval de vraag of u ook na uw pensioen nog financieel fit bent. Of u straks in staat bent om het leven te leiden dat u wilt, met alle gemakken die daarbij horen. Wij adviseren Nederlanders die het komende jaar van baan wisselen of op een andere manier hun inkomen zien groeien of dalen, dan ook zeker hun inkomen voor later tegen het licht te houden.”

Bron: Managersonline.nl, 7 januari 2019

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie