Logo Pay for People

Gevolgen van ongelijkheid vrouwen op de arbeidsmarkt

De gevolgen van ongelijkheid tussen mannen en vrouwen op de Nederlandse arbeidsmarkt zijn berekend door adviesorganisatie McKinsey. In het onderzoeksrapport staat dat de Nederlandse economie kleiner is dan het zou kunnen zijn. Dit komt volgens de adviesorganisatie door de achterstelling van vrouwen op de Nederlandse arbeidsmarkt. McKinsey heeft berekend dat de Nederlandse economie 114 miljard euro misloopt omdat het niet op zijn best presteert wat betreft werkende vrouwen.

Bericht 13 september 2018

Vrouwen op de arbeidsmarkt

In het rapport staat verder dat de Nederlandse economie nog rijker zou kunnen zijn. Het kan 221 miljard euro rijker zijn bij een meer gelijke verdeling in de plekken waar nu vooral mannen werkzaam zijn. De Nederlandse vrouw werkt minder dan de Nederlandse man bijvoorbeeld. Ook verdient de vrouw minder dan de man. Daarnaast is de Nederlandse vrouw ondervertegenwoordigd in managementfuncties.

De bijdrage die de Nederlandse vrouw levert aan het Nederlandse bruto binnenlands product (bbp) valt lager uit bij een vergelijking met het gemiddelde voor West-Europa. In Nederland draagt een derde van de vrouwen bij aan het bbp, in West-Europa draagt 38% van de vrouwen bij. In het onderzoeksrapport wordt dit verklaard met de constatering dat Nederlandse vrouwen vaker in deeltijd werken en meer onbetaalde zorgtaken uitvoeren.

Meer werken om personeelstekorten op te lossen

Verder stelt McKinsey in het rapport dat personeelstekorten in de zorg en het onderwijs verholpen kunnen worden als vrouwelijke deeltijdmedewerkers één uur per week extra gaan werken. De adviesorganisatie stelt dat het voor de Nederlandse vrouw financieel aantrekkelijker moet worden om meer te gaan werken. Ook de verandering in traditioneel conservatief sociale opvattingen over man-vrouw taakverdelingen helpen volgens McKinsey om meer vrouwen (meer) te laten werken. De adviesorganisatie stelt dat de Nederlandse overheid en het bedrijfsleven hierin een rol spelen: “Overheid, bedrijfsleven en maatschappelijke organisaties kunnen een belangrijke rol spelen om bestaande opvattingen rondom bijvoorbeeld werkende moeders en zorgende vaders positief te beïnvloeden”.

Reactie minister Koolmees en Van Engelshoven

De ministers Koolmees en Van Engelshoven vinden dat “te veel vrouwen terechtkomen in kleine deeltijdbanen in plaats van uitdagende carrières.” Daarnaast benadrukken de ministers dat de belastingenherzieningen van komend jaar het aantrekkelijker moeten gaan maken meer uren te gaan werken. En dat het kabinet voornemens is nog meer maatregelen te nemen.

Bron: NOS, 12 september 2018

Kansen zien en (be)grijpen

whitepaper

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’

Adviesgesprek

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
E-mailadres*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verder lezen?

Nieuws 08 April 2024

Werknemers wisselen massaal van baan en bedrijf

Uit onderzoek van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) blijkt dat werknemers massaal van baan en bedrijf wisselen. Ruim anderhalf miljoen werknemers wisselde van baan in 2022, dat betekent dat één op de vijf werknemers een nieuwe werkgever kreeg.

Lees verder
Nieuws 08 April 2024

Uitzendondernemers bundelen krachten tijdens DVDU 2021

In de Rijtuigenloods in Amersfoort kwamen dinsdag 12 oktober uitzendondernemers uit heel Nederland bijeen voor de 8e editie van de Dag van de Uitzendondernemer. Met een divers programma van inspirerende sprekers werd invulling gegeven aan het thema ‘Grip op ontwikkeling’. Tijdens de verschillende kennissessies werden de deelnemers handvatten aangereikt om meer grip te krijgen op de ontwikkelingen in de markt, de ontwikkeling van de eigen organisatie en op hun persoonlijke ontwikkeling.

Lees verder
Home / Nieuws / Gevolgen van ongelijkheid vrouwen op de arbeidsmarkt