Geschikte kandidaten moeilijker te vinden

nieuws-payforpeople-werving van werknemer

Uit onderzoek van uitzendorganisatie Manpower Nederland blijkt dat Nederlandse werkgevers meer moeite hebben met het vinden van geschikte kandidaten voor vacatures. Het percentage van werkgevers wat moeite heeft om geschikte kandidaten te vinden is gestegen van 68% naar 72%.

 

Geschikte kandidaten vinden en behouden

Geschikte kandidaten vinden blijkt steeds lastiger te zijn voor werkgevers, dit blijkt uit het onderzoek. Manpower-directeur Jeroen Zwinkels benadrukt daarnaast het belang van personeel behouden. Zo zegt Zwinkels het volgende: “Naast de groeiende macro-economische zorgen, blijft de Nederlandse arbeidsmarkt ongekend krap. Het vermogen om het juiste talent aan te trekken en te behouden, is een cruciale succesfactor geworden voor organisaties over de hele wereld.”

 

Bron: Nu.nl, 10 september 2019

 

Anouk Kon over het geheim achter een sterke recruitmentstrategie en employer branding

In P.zine #06 (2018) leest u meer over het geheim achter een sterke recruitmentstrategie op een gespannen arbeidsmarkt waarop het steeds lastiger wordt geschikt personeel te vinden en te behouden door employer branding. Anouk Kon, recruitment evangelist bij Indeed, geeft u de juiste informatie bij het ontwikkelen van een sterke recruitmentstrategie. ‘We help people get jobs’ is het credo van Indeed, de nummer één vacaturesite ter wereld. Een klus die met alle moderne technieken steeds eenvoudiger lijkt. Of niet?

 

Personeel vinden, binden en boeien in 5 stappen

Bekijk de webinar met de titel ‘Personeel vinden, binden en boeien in 5 stappen’. Het webinar is interessant voor u als u zich de volgende vragen met ‘ja’ beantwoordt: Verlaat personeel te snel uw bedrijf? En vind u steeds lastiger geschikt personeel?

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie