Flexibel werk zorgt voor groei van bedrijven

payforpeople, nieuws, flexplek, flexibel werken, groeiHet onderzoek naar trends in flexibel werk van Polycom toont drie belangrijke trends. De resultaten per land zijn verschillend, maar productiviteit en teamwork hebben er baat bij als werknemers zelf kunnen kiezen wanneer en waar ze werken. Bijna alle respondenten (98%) zijn van mening dat een plaatsonafhankelijke manier van werken de productiviteit aanzienlijk verhoogt. Dit komt voornamelijk omdat werknemers zelf de werkplek kunnen kiezen die voor hen het meest productief werkt. Ook over teamwork is nagedacht, want 92% vindt dat samenwerken via videoconferencing een prima oplossing is en bijdraagt aan het teamwork.

Flexibel werk

Het onderzoek toont dat meer dan de helft (62%) van de wereldwijde beroepsbevolking flexibel werkt. Dit is meer dan ooit tevoren. Een verklaring hiervoor is met name de digitale transformatie. Bedrijven willen blijven groeien en gaan op zoek naar (nieuwe) manieren om sneller en efficiënter te werken. Bedrijven willen hun talenten behouden, en de concurrentie een stap voor blijven. Dit doen zij onder andere door middel van het creëren van een betere werkcultuur (innoveren). Werknemers zien flexibel werk als dé manier voor een hogere productiviteit en dit draagt bij aan de groei van de bedrijven.

Samenwerkingstechnologieën

In Europa werkt de meerderheid van de ondervraagden flexibel. Ruim 78% van de respondenten hebben collega’s op afstand, die bijvoorbeeld werkzaam zijn in een andere vestiging. Hierbij wordt er gebruik gemaakt van samenwerkingstechnologieën om goed met elkaar te kunnen samenwerken. Door deze technologie worden collega’s dichter bij elkaar gebracht. Het onderzoek toont een aanzienlijke verschuiving aan in werkgewoonten door de gehele regio, die medewerkers de flexibiliteit biedt om vanuit huis of vanaf welke plek dan ook te werken. Een ontwikkeling die zeer belangrijk is nu de meerderheid van de werknemers op zoek is naar een betere balans tussen privé en werk aldus de onderzoekers.

Bedrijfscultuur veranderen voor groei

Van de millennials denkt 66% dat zij minder geloofwaardig overkomen wanneer zij niet op kantoor zijn. Zij hebben het gevoel dat het overkomt alsof ze minder hard werken. Opvallend is dat deze zorg van de millennials gedeeld wordt bij alle ondervraagden over de gehele wereld (62%). Willen bedrijven blijven groeien en het snelle tempo van de digitale transformatie bijhouden, moeten zij (snel) verandering brengen in de bedrijfscultuur. Een oplossing hiervoor is het meten op basis van resultaten in plaats van het aantal gewerkte uren. Medewerkers krijgen hierdoor het gevoel dat het management weet dat aanwezigheid op de werkplek niet gelijkstaat aan een goede werkhouding.

Bron: HR Praktijk, 10 april 2017.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie