Extra miljoenen voor cursus lezen en schrijven

nieuws-payforpeople-cursus lezen en schrijven

Het kabinet stelt extra miljoenen beschikbaar voor een cursus lezen en schrijven voor Nederlanders die moeite hebben met lezen en schrijven. De extra miljoenen worden besteed aan scholing voor ruim anderhalf miljoen Nederlanders die moeilijk meekomen in de Nederlandse maatschappij door hun laaggeletterdheid. “Je hebt taal nodig om mee te kunnen blijven doen in de samenleving”, zegt minister Ingrid van Engelshoven van Onderwijs.

Staatssecretaris Raymond Knops: “We gaan ervoor zorgen dat iedereen mee kan doen in de digitale samenleving. Digitale vaardigheden vergroten de kansen van mensen in hun dagelijks leven. Of het nu gaat om het vinden van een baan, contact met vrienden en familie of communicatie met de overheid.”

 

Cursus lezen en schrijven: voor wie?

De cursus lezen en schrijven is bedoeld voor alle laaggeletterden. Van Engelshoven: “Het zijn vaak mensen die op school moeite hadden met de Nederlandse taal. Als je dat niet blijft oefenen, ben je het heel snel kwijt.” De cursus lezen en schrijven gaat hand in hand met het aanleren van digitale vaardigheden. “Als je ze eenmaal binnen hebt bij de computercursus, kun je ze ook meenemen in het vaardig worden met de Nederlandse taal.” Aldus Van Engelshoven.

 

Taal op de werkvloer

Daarnaast wil het kabinet afspraken met werkgever maken over het op peil houden van de taalvaardigheid van werknemers. Van Engelshoven: “Het is hun opdracht werknemers fit te houden voor de arbeidsmarkt. Daar hoort taal bij, dus daar moeten ze aandacht aan besteden. Ze moeten het op de werkvloer mogelijk maken dat mensen met taal bezig zijn.”

 

Bron: RTL Nieuws, NOS, 18 maart 2019

 

Academy for Flex

Academy for Flex is het online scholingsplatform van Brisker Group. Met Academy for Flex kunnen uw medewerkers zich persoonlijk ontwikkelen. Via een doelgericht persoonlijk ontwikkelplan kan uw medewerker zó getraind worden dat uw organisatie en uw medewerker erop vooruit gaan. In het cursusaanbod zit onder meer de online training klantvriendelijkheid. Uw medewerker leert door het volgen van de training hoe klantvriendelijkheid in de dagelijkse praktijk kan worden ingezet.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie