Extra inspecteurs naar uitzendbureaus

extra inspecteurs

Uit een recente steekproef in opdracht van de Inspectie Sociale Zaken en Werkgelegenheid blijkt dat bijna 40% van de uitzendbureaus die geen lid zijn van ABU en/of NBBU instemde met een discriminerend verzoek. Staatssecretaris van Sociale Zaken en Werkgelegenheid Tamara van Ark wil extra druk uitoefenen op de uitzendbureaus die geen lid zijn van ABU en/of NBBU. Dit wil Van Ark doen door extra controles uit te laten voeren op discriminerende verzoeken. Van Ark: “De extra inspecteurs die worden aangetrokken zullen deels worden ingezet voor verkennende inspecties bij niet bij ABU of NBBU aangesloten uitzendbureaus”.

 

Extra inspecteurs naar niet-leden

De extra inspecteurs worden onder andere ingezet voor controles van uitzendbureaus die geen lid zijn van brancheorganisaties ABU en/of NBBU. De meest recente steekproef toont aan dat het percentage (40%) vele malen hoger ligt bij niet-leden. Van Ark: “De hoogte van deze percentages geeft aan dat er absoluut nog veel werk te verzetten is”.

Uit een eerdere steekproef bleek dat 13% van de uitzendbureaus aangesloten bij ABU instemde met dergelijke verzoeken. Bij de NBBU stemde 26% van de aangesloten uitzendbureaus in met zo’n verzoek. Beide organisaties eisten daaropvolgend dat hun leden een actief antidiscriminatiebeleid voeren.

 

Bron: AD,  11 juli 2019

 

Het abc van de arbeidsmarkt 2.0

In P.zine #06 leest u meer over de abc van arbeidsmarkt 2.0 en de wijze waarop robotisering een rol kan gaan spelen op de nieuwe arbeidsmarkt en welke effecten dat heeft. Wat weet u van de nieuwe arbeidsmarkt? Robotisering, deeltijd, diversiteit, big data, privacy, flexibilisering, personeelstekorten, een leven lang leren, soft skills, jobmarketing; de arbeidsmarkt 2.0 heeft heel wat in petto. Gelukkig dienen ontwikkelingen zich niet allemaal in een keer aan.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie