Emancipatie-experts over de loonkloof

De loonkloof tussen mannen en vrouwen is niet kleiner geworden, zo bleek vorige week uit nieuwe cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Twee emancipatie-experts delen hieronder hun visie op de loonkloof. Eerder gaf CBS-hoofdeconoom Pieter Hein van Mulligen aan P.zine aan dat het verschil op de arbeidsmarkt tussen man en vrouw cultureel bepaald is. De traditionele rolverdeling lijkt hierin ook een rol te spelen.

De feiten over de rol van de vrouw op de Nederlandse arbeidsmarkt:

  • Vrouwen zijn hoger opgeleid dan mannen;
  • Jonge vrouwen tot 26 jaar verdienen meer dan hun mannelijke leeftijdsgenoten;
  • Nederlandse vrouwen zijn kampioen deeltijdwerken;
  • Vrouwen verdienen minder dan mannen, een loonverschil van 7%.

 

Wat zeggen emancipatie-experts over de loonkloof?

De loonkloof is gecorrigeerd voor kenmerken zoals opleiding, werkervaring en functieniveau. Hoe kan het dat er ondanks deze correcties alsnog een loonverschil is? Een reden die hierbij wordt aangedragen is de traditionele rolverdeling met bijbehorende genderopvattingen. De culturele bepaling sijpelt nog steeds door in de verdeling van taken: de vrouw zorgt en de man ‘brengt het brood op de plank’. De Nederlandse overheid draagt hieraan bij volgens de emancipatie-experts.

Een voorbeeld hiervan is het partnerverlof van twee dagen. Suzan Steeman van emancipatieorganisatie Women Inc.: “Partners, vaak mannen, krijgen de boodschap: na de geboorte van je baby moet je zo snel mogelijk weer aan het werk.” 

 

Kleinste loonkloof in IJsland

Is er ook een loonkloof in andere landen? Ja, maar in veel mindere mate. Aan IJsland kan Nederland een voorbeeld nemen volgens Esther de Jong, beleidsadviseur bij Atria, het kennisinstituut voor emancipatie en vrouwengeschiedenis. “IJsland heeft van oudsher aandacht voor beloningsverschillen. In de jaren zeventig waren er al grote stakingen van vrouwen. Het staat sindsdien hoog op de agenda.” In IJsland zijn bedrijven met meer dan 250 werknemers verplicht om inzicht te geven in de reden waarom mensen verschillend beloond worden.

 

Geen oplossing voor loonkloof

De Jong zegt dat er geen standaardoplossing is voor de loonkloof. De Jong: “In Duitsland bestaat een wet waardoor werknemers hun bedrijf om meer transparantie kunnen vragen over de salarisverschillen. Terwijl in Engeland bedrijven verplicht zijn te publiceren over de loonkloof en bonussen binnen het bedrijf.”

Bron: NU.nl, 25 november 2018

 

De positie van de Nederlandse vrouw op de Nederlandse arbeidsmarkt

In P.zine #07 leest u meer over de positie van de vrouw op de arbeidsmarkt. Wereldwijd hebben vrouwen de afgelopen veertig jaar een enorme inhaalslag gemaakt op de arbeidsmarkt. Toch lopen vrouwen nog steeds achter op mannen. Hoe is het anno 2018 in Nederland? We doen het best goed, toch? De positie van de vrouw op de Nederlandse arbeidsmarkt in 5 stellingen.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Plaats een reactie