Logo Pay for People

De vijf voordelen van tevreden werknemers

Tevreden werknemers zijn logischerwijs vaak gelukkiger met hun baan dan ontevreden werknemers. Dat is in ieder geval de gedachte. De voordelen van blije werknemers zetten we hieronder op een rijtje.

Bericht 22 augustus 2019

Tevreden werknemers

Werknemers die content zijn met hun baan zorgen voor een goede sfeer op de werkvloer. Daarnaast zijn tevreden werknemers:

  1. Initiatiefruik. Desbetreffende arbeidskracht toont initiatief en voert meer taken uit dan wat er in zijn of haar taakomschrijving staat. Dit heeft een positieve uitwerking op de bijdrage die hij of zij levert aan de bedrijfsresultaten.
  2. Positief. Een positieve werkhouding van een collega draagt bij aan een goede stemming onder alle collega’s. Tijdens één-op-één gesprekken tussen een leidinggevende en een werknemer kan duidelijk worden hoe positief de werknemer is.
  3. Ambassadeurs. Het idee van een ambassadeur is een trotse, hardwerkende werknemer die een extra stapje zet en zo bijdraagt aan het succes van de organisatie.

Ook dragen tevreden werknemers bij aan:

  1. Vriendschappen op de werkvloer. Vriendschappen onder collega’s zorgen voor meer solidariteit. Werkgevers kunnen vriendschappen op de werkvloer bevorderen door bedrijfsuitjes, maar bijvoorbeeld ook door een gezamenlijke dagelijkse lunch.

Daarnaast is er onder tevreden werknemers:

  1. Weinig ziekteverzuim. Personeelsleden die volledig op hun plek zitten en gelukkig zijn met hun baan zijn minder snel geneigd zich ziek te melden bij lichte ziekteverschijnselen, zoals hoofdpijn of een verkoudheid. Het ziekteverzuim is daardoor vele malen lager.

Bron: SalarisNet, 21 augustus 2019

FitAdvisor geeft tips over het terugdringen van ziekeverzuim

Het ziekteverzuim neemt in Nederland langzaam toe. Lag het verzuimpercentage volgens ArboNed in 2016 nog op 3,5%, in 2018 was dit al 4,2%. Als het aan Florian Ruitenbeek ligt, is deze stijging slechts van korte duur. Met zijn bedrijf FitAdvisor richt hij zich sinds begin dit jaar op het verbeteren van de gezondheid van werknemers met als doel het verlagen van ziekteverzuim. “Het is allemaal geen rocket science”, zegt Ruitenbeek, “het belangrijkste is dat er aandacht voor gezondheid is.”,

Kansen zien en (be)grijpen

whitepaper

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’

Adviesgesprek

"*" geeft vereiste velden aan

Naam*
E-mailadres*
Hidden
Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Verder lezen?

Nieuws 08 April 2024

Werknemers wisselen massaal van baan en bedrijf

Uit onderzoek van het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (UWV) blijkt dat werknemers massaal van baan en bedrijf wisselen. Ruim anderhalf miljoen werknemers wisselde van baan in 2022, dat betekent dat één op de vijf werknemers een nieuwe werkgever kreeg.

Lees verder
Nieuws 08 April 2024

Uitzendondernemers bundelen krachten tijdens DVDU 2021

In de Rijtuigenloods in Amersfoort kwamen dinsdag 12 oktober uitzendondernemers uit heel Nederland bijeen voor de 8e editie van de Dag van de Uitzendondernemer. Met een divers programma van inspirerende sprekers werd invulling gegeven aan het thema ‘Grip op ontwikkeling’. Tijdens de verschillende kennissessies werden de deelnemers handvatten aangereikt om meer grip te krijgen op de ontwikkelingen in de markt, de ontwikkeling van de eigen organisatie en op hun persoonlijke ontwikkeling.

Lees verder
Home / Nieuws / De vijf voordelen van tevreden werknemers