Cao voor uitzendkrachten tóch verlengd - Pay for People
Vaste contactpersonen
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis
payforpeople-nieuws-backoffice-payroll-ABU-CAO.jpg

Cao voor uitzendkrachten tóch verlengd

Op 1 juni is de verlengde cao voor uitzendkrachten ingegaan. Samen met de ABU en de vakbond Landelijke Belangen Vereniging (LBV), heeft de NBBU een akkoord bereikt over een ongewijzigde verlenging van de huidige cao tot 1 oktober 2021.

Gepubliceerd door: Tim Staps Content Marketeer
Geplaatst op 3 juni 2021
Leestijd
Cao voor uitzendkrachten

Ophef

Vakbonden FNV, CNV en De Unie veroorzaakten onlangs nog ophef over de cao, omdat zij stellen dat LBV niet onafhankelijk zou zijn. Zij willen dan ook het akkoord voor de cao voor uitzendkrachten dat NBU, LBV en ABU gesloten hebben, nietig wordt verklaard. NBBU reageert hierop dat de onafhankelijkheid van LBV nooit eerder in twijfel is getrokken. De twee werken als samen sinds 1994 en is al die jaren een betrouwbare partner gebleken. Er zijn de afgelopen 27 jaar dan ook zonder problemen meerdere cao’s voor uitzendkrachten en vaste medewerkers gesloten met LBV.

 

Identiek

Bij de afgelopen onderhandelingen hebben FNV, CNV en De Unie zelf aangegeven ‘uitonderhandeld’ te zijn en hebben zij de onderhandelingstafel verlaten. Opvallend is daarnaast dat de huidige cao (geldig tot 31 mei 2021) ongewijzigd verlengd wordt. De arbeidsvoorwaarden van de cao’s zijn inhoudelijk identiek aan de eerdere cao’s die met FNV, CNV, De Unie en LBV zijn gesloten. De onafhankelijkheid van LBV is hierin nooit in twijfel getrokken en voor die cao is dan ook geen nietigverklaring aangevraagd. De NBBU en de ABU hebben de bonden inmiddels een reactie gestuurd.

Bron: NBBU, 1 juni 2021

Whitepaper Kansen zien en (be)grijpen
whitepaper

Kansen zien en (be)grijpen

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’
Open whitepaper