Campagne wijst ondernemers op financiële hulp - Pay for People
Vaste contactpersonen
Gratis kennisevents
24/7 toegang tot software
Gratis opleidingen
Specialisten in huis
Ondernemers met financiële problemen

Campagne wijst ondernemers op financiële hulp

Gepubliceerd door: Tim Staps Content Marketeer
Geplaatst op 15 september 2021
Leestijd

Door de coronacrisis hebben veel ondernemers en zzp’ers te maken gekregen met financiële zorgen. Ook al is de werkgelegenheid in de meeste sectoren weer op peil en trekt de economie aan, het betekent niet dat alle bedrijven uit de zorgen zijn. Het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid maakte 14 september bekend een nieuwe campagne te zijn gestart om ondernemers en zzp’ers met geldzorgen de weg naar hulp te wijzen. Op de speciale website Geldfit.nl vinden zij ervaringsverhalen en tips.

Eerder hulp vragen

De ervaring leert dat ondernemers vaak pas hulp zoeken als geldzorgen geldproblemen zijn geworden. Niet verwonderlijk, want het zijn tenslotte ondernemers die als geen ander zelf hun boontjes kunnen doppen. Deze instelling is naast een kwaliteit ook hun valkuil, want alleen al praten over je zorgen met vrienden of andere ondernemers kan helpen een ander licht op de zaak te werpen.

Anonieme test

Ondernemers met geldzorgen kunnen op de website Geldfit.nl aan de hand van een korte test anoniem checken hoe zij er financieel voor staan en of het verstandig is om hulp te zoeken. Zij zien dan direct welke hulp er is, passend bij hun specifieke situatie. Dit varieert van coaching door andere ondernemers, persoonlijk advies van de KvK, online tools tot schuldhulp van de gemeente. Wie liever direct in gesprek gaat, krijgt via het gratis telefoonnummer  0800-8115 advies op maat. Een belangrijk advies voor iedereen met geldzorgen: blijf in gesprek en probeer zoveel mogelijk samen een oplossing te vinden. De bereidwilligheid van bedrijven en organisaties om mee te denken is groot en er is vaak meer mogelijk dan men denkt.

Publieke en private partijen

Bij Geldfit.nl zijn een groot aantal publieke en private partijen betrokken, waaronder gemeenten, banken, verzekeraars, energiemaatschappijen en grote werkgevers. Zij verwijzen klanten en medewerkers met geldzorgen actief door naar de online test. Alleen al dit jaar hebben meer dan 60.000 mensen een test gedaan en persoonlijk advies gekregen over hun financiële situatie. Ook ontvingen ruim vierduizend ondernemers een advies op maat via Geldfit.nl. Het kabinet heeft tijdens de coronacrisis extra geld uitgetrokken om mensen met financiële zorgen sneller en beter te kunnen helpen. Ook zijn er extra middelen voor om- en bijscholing en begeleiding naar nieuw werk, voor werknemers en zelfstandig ondernemers.

Bron: Rijksoverheid.nl 

 

 

 

Whitepaper Kansen zien en (be)grijpen
whitepaper

Kansen zien en (be)grijpen

Aanknopingspunten voor uitzendondernemers in een snel veranderende markt, met informatie en expertinterviews van:

  • Ton Sluiter (Manager Data & Innovatie bij Intelligence Group): ‘Digitalisering heeft altijd voordelen’
  • Visie van Dr. Job Hoogendoorn, Partner bij ERBS – Erasmus Research & Business Support over werving en selectie: ‘De intermediair van vandaag is de HR-partner van morgen’
  • Stijn Baert is professor arbeidseconomie aan de Universiteit Gent en Universiteit Antwerpen: ‘Scholing en ontwikkeling zijn de oplossing om de arbeidsmarkt weer in balans te krijgen.’
Open whitepaper